14.2.2013

11 kysymystä ja vastausta

Sain Anna minun lukea enemmän -blogin ihanalta Annamilta haasteen, jossa minun tulisi kertoa itsestäni yksitoista asiaa, vastata Annamin keksimiin yhteentoista kysymykseen ja keksiä vielä omat yksitoista kysymystäni. Olen joskus aiemmin suorittanut saman haasteen, joten vastaankin tällä kertaa vain kysymyksiin, sillä kysymykset ovat kivoja!

1. Mikä on suosikkisi elokuvista, jotka on tehty kirjan pohjalta?
Apua, en osaa valita vain yhtä! Mutta suosikkejani ovat muun muassa The Road (Cormac McCarthy), Schindler's List (Thomas Keneally), Revolutionary Road (Richard Yates), The Shining (Stephen King) ja One Flew Over the Cuckoo's Nest (Ken Kesey). Kirjoinakin kaikki ovat hyviä!

2. Mikä eläin olisit, jos saisit valita? Miksi?
Olisin jokin eläin, joka vain voisi olla ja nukkua. Laiskiainen? Merileijona?

3. Missä historiallisessa tapahtumassa olisit halunnut olla todistajana? Miksi?
Ihana kysymys. Montakin historiallista tapahtumaa olisi ollut hienoa olla todistamassa, mutta vastaan ensimmäisenä mieleeni tulleen belle époquen Ranskan ja sen päättymisen ensimmäiseen maailmansotaan. Toinen voisi olla Englannin luokkayhteiskunnan murenemisen todistaminen. Okei, nämä ovat aika pitkän ajan tapahtumia, mutta mitään lyhyempää episodia ei nyt tullut mieleeni. Tai hei, yksi konkreettisempi tapahtuma: olisipa ollut hienoa nähdä Michelangelo työssään Sikstuksen kappelissa!

4. Mihin kirjaan petyit eniten?
hän mennessä tänä vuonna olen pettynyt eniten Jennifer Eganin Aika suureen hämäykseen. Viime vuoden suurimpia pettymyksiä olivat mm. Mark Haddonin Harmin paikka, Sergei Lukjanenkon Yöpartio ja Jenni Linturin Isänmaan tähden.

5. Mikä on lempikirjasarjasi?
Olen tosi huono lukemaan kirjasarjoja! Tai pikemminkin hidas. Kaipaan kirjoissa niin kovasti vaihtelua, että jonkin sarjan lukeminen putkeen on minulle mahdotonta. Mutta tietysti pidän paljon Harry Pottereista. Pidän myös Anna Godbersenin Huumaa-sarjasta, vaikken olekaan sitä vielä ihan kokonaan lukenut. Ai niin, L.M. Montgomeryn Anna-sarja on tietysti myös aivan ihana, vaikka sekin on vielä vähän kesken.

6. Mitä luet tällä hetkellä?
M.L. Stedmanin kirjaa The Light Between Oceans. On ollut tähän mennessä tosi hyvä! Rinnalla luen tenttikirjaa Internetistä ja etiikasta. Olen vasta ihan alkutekijöissä sen kanssa, koska lukeminen tökkäsi teledildoniikkaan... Siis mitä?!

7. Mistä asiasta pidät eniten talvessa?
Inhoan talvea, mutta talvessa on kuitenkin kivaa se, että yöt ovat pimeitä ja nukkuminen on siten helpompaa. Lisäksi talvella aurinko ei paahda etelään päin suuntatautuviin ikkunoihimme kuten kesällä koko päivän ajan.

8. Mitä haluaisit osata tehdä hyvin?
Minulla ei ole mitään erityistä taitoa, kuten että osaisin piirtää hyvin, olisin hyvä käsitöissä, olisin liikunnallisesti lahjakas tai musikaalinen, joten oikeastaan jokin edellä mainituistakin jo kelpaisi! Olisi kiva osata laulaa, mutta ei siitä toisaalta ole minulle mitään hyötyä. Olisi mukava osata myös kirjoittaa taitavasti vaikken kyllä haaveile kirjailijan urasta. 

9. Mistä haaveilet?
Monista asioista! Aina onnellisesta elämästä uusiin kirjoihin saakka.

10. Mikä on mielestäsi bloggaamisessa parasta?
Kirjata ylös ajatuksiaan lukemistaan kirjoista. Se on kaikkein parasta. Vuosien päästä on kiva katsoa mitä kaikkea on tullut luettua ja mitä niistä on oikein ajatellut. Myös vuorovaikutus muiden bloggaajien ja lukijoiden kanssa on kivaa, mutta voisin blogata myös vain itsellenikin.

11. Mihin maahan haluaisit matkustaa?
En tiedä onko minulla liian romantisoitunut kuva Ranskasta, mutta sinne silti haluaisin!       

4 kommenttia :

 1. Näitä vastauksia oli kiva lukea. Kiitos, kun jaksoit vastata. :)

  Ranska on yksi minunkin haavematkakohteistani. Opiskelin pari vuotta ranskaakin, ja yksi syy siihen oli, että halusin niin paljon päästä joskus Ranskaan. Nyt kyllä ranskan taito on pahasti ruostunut, joten sitä kannattaisi varmaan kertailla, ennen kuin Ranskaan lähden. Toisaalta todennäköisesti mahdolliseen Ranskan matkaan on vielä monen monta vuotta, kun ei opiskelijabudjetilla niin helposti matkustella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kivoja kysymyksiä olit keksinyt, joten kiitos sulle :)

   Mä en ole koskaan opiskellut sanaakaan ranskaa, mutta kieli on kyllä tosi kaunis! Sitä olisi kiva mennä fiilistelemään paikan päälle. Ja jep, opiskelijabudjetti rajoittaa täälläkin matkustamista, harmi :(

   Poista
 2. Tie oli niin upea - kirjana ja elokuvana! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan totta, Tie on yksi suosikkikirjojani ikinä :)

   Poista