21.10.2012

2 vuotta

Lukuisa täytti 14. lokakuuta tasan kaksi vuotta! Tänään syötiinkin sitten kakkua sen kunniaksi (no ei, oikeasti sitä syötiin poikaystävän huomisten synttäreiden kunniaksi, kun kaverit pääsivät tänään paremmin käymään). Vuosi sitten tuntui siltä, että vastahan minä tämän blogin perustin. Siltä tuntuu myös nyt.

Kuluneen kahden vuoden aikana bloggaaminen on aina ollut yhtä kivaa. Ennen blogini ensimmäistä syntymäpäivää aloin opiskella, mikä on sikäli vaikuttanut bloggaamiseen, ettei kaunokirjallisuuden lukemiselle ole enää yhtä paljon aikaa kuin joskus ennen. Se harmittaa, mutta minkäs teet. Opiskelu on tällä hetkellä työtäni, joten lukeminen ja bloggaaminen jäävät auttamatta toiselle sijalle, vaikka ne ovatkin rakkaita harrastuksiani.

Kahden vuoden aikana kirjablogimaailma on kasvanut melko paljon. Ihanaa, että meitä kirjabloggaajia on enemmän kuin ennen, mutta enää en ehdi kommentoida muiden kirjoituksia niin paljon kuin haluaisin. Mutta yhteisöllisyys täällä on ihan mahtava juttu, sillä kirjoista keskusteleminen samanhenkisten ihmisten kanssa on ihanaa.

Ajattelin synttäreiden kunniaksi vilkaista hieman blogini tilastoja näiden kahden vuoden ajalta. Tosin otin Google Analyticsin käyttöön noin puolen vuoden bloggaamisen jälkeen, joten ihan paikkansapitävät sen tarjoamat tilastot eivät ole.

Blogissani on vierailtu huhtikuusta 2011 lähtien yli 50 000 kertaa. Bloggerin kautta seuraajia on tällä hetkellä 136, se on jo monta ihmistä! Kahden vuoden aikana olen kirjoittanut 214 kirjoitusta, suurin osa niistä on kirja-arvioita. Tuotteliain tunnun olevan kesäisin, jolloin onkin eniten aikaa lukea.

Kymmenen katsotuinta tekstiäni (Google Analyticsin mukaan) ovat:

Kymmenen yleisintä hakusanaa (Google Analyticsin mukaan), joilla blogiini on tultu, ovat:
 • lukuisa
 • riikka pulkkinen totta
 • muumilaakson marraskuu
 • kirjablogi
 • riikka pulkkinen
 • muumipapan urotyöt
 • muumit
 • sadan vuoden yksinäisyys
 • peter franzen tumman veden päällä
 • annan nuoruusvuodet

Kotimaiset kirjat ja muumit jyräävät siis (edelleen).

Huvittavilla hakusanoilla on myös silloin tällöin tultu tänne sitten viime katsauksen. Niitä ovat olleet muun muassa muumit huumeet, komeimmat näyttelijät, naisiin menevä, "vain runkataan" vain ei mitään muuta sohvalla tarina, apua apua, bloggari juoru, eroottiset kasvonpiirteet, haluaisiko joku kirjoittaa esseeni minun puolestani?, hyviä kirjoja miehelle luettavaksi ja kaiken kukkuraksi muumi persereikä

Mistä näitä oikein tulee?! Tähän ihmettelyyn on hyvä lopettaa. Mukavaa ensi viikkoa!

29 kommenttia :

 1. Hyvää vähän myöhäistä synttäriä 2 vuotiaallesi!

  VastaaPoista
 2. Laura, onnea 2v. johdosta! :)

  VastaaPoista
 3. Onnea blogillesi! TwAK täytti vuoden 19. päivä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melkein siis sama syntymäpäivä :) Kiitos!

   Poista
 4. Onnittelut kaksivuotiaalle! :) Kiherryttäviä nuo huvittavat hakusanat! Minun blogiini puolestaan tullaan mm. hakusanoilla "rullaamistekniikka" ja "eroottinen värjäys". Arvasin joutuvani pulaan kirjoittaessani kynttilöiden valmistuksesta ja kasvivärjäystekniikasta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eroottinen värjäys ja eroottiset kasvonpiirteet :D Voi ei. Ja nyt ne samat tyypit tulevat myös tänne :D

   Kiitos!

   Poista
 5. Laura, onnea!

  Minäkin jaksan aina vain ihmetellä hakusanoja;-)

  Ovathan kirjat palkintokirjat saapuneet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Leena :)

   Barnesin kirja tuli kyllä, mutta pitikö minulle tulla vielä toinenkin kirja? :o Hei, laitan sinulle sähköpostia, niin saan sinuun nopeammin yhteyden!

   Poista
 6. Onnea!
  Hämmentäviä hakusanoja jaksaa kyllä aina ihmetellä... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Zephyr :) Mitenkähän lie ne päätyvät tänne joillain aivan kummallisilla hakusanoillaan...

   Poista
 7. Onnea ja kiitos päivän piristyksestä! Nuo hakusanat ovat joskus todellakin hämmentäviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Jotkut hakusanat jäävät niin hyvin mieleen, mm. tuo "muumi persereikä" tulee kummittelemaan aina mielessäni. Ihmettelenpä vain, että mitähän ihmeen varmistusta tuolla hakusanalla on asialle haettu :D

   Poista
 8. Onnittelut kaksivuotiaalle! En lakkaa ihmettelemästä, miten moni kirjablogi on perustettu noin kaksi vuotta sitten, eli aivan samoihin aikoihin kuin omanikin (20.11.). Sen jälkeen on toki tullut paljon uusia, mutta silti. Aika monet kaksivuotiaat muuten ovat todella aktiivisia :)

  Minullakin on eniten luku- ja kirjoittamisaikaa kesällä, kun taas muita ihmisiä juuri kesällä bligini kiinnostaa vähiten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, aika moni kirjablogi on perustettu kaksi vuotta sitten syksyllä. Mikähän se innoittaja sitten on ollut, en tiedä :) Minä aloin seurata jo olemassa olevia kirjablogeja kesällä ennen tämän perustamista ja siinä syksyn mittaan sitten aloin tuumailla, että miksenpä minäkin.

   Minulla on kesäisinkin aika paljon kävijöitä (tai mitään suuria eroja ei ole muihin vuodenaikoihin verrattuna), mutta huomaan, että heinä- ja elokuut ovat hieman hiljaisempia kuukausia. Johtunee kesälomista?

   Poista
  2. Niin ja kiitos tietenkin! :)

   Poista
 9. Onnea kaksivuotiaalle.

  ***

  Kuten Kirsillä, minun blogin kävijämäärät puolittuivat kesällä, luulen sen osittain johtuneen varsin raskaasta lukuohjelmasta (= venäläiset klassikot Sota ja rauha, Hiljaa virtaa Don jne:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jokke :) Voi olla, että kävijämäärien putoaminen johtui myös lukijoiden kesälomista. Ja eihän sitä kesällä ylipäänsä tule niin paljoa tietokoneella istuttua, kun voi olla ulkonakin!

   Poista
 10. Onnea kaksivuotiaalle!

  Aika metkoja nuo satunnaiset hakusanat. Mutta ihanaa, että pääosin on haettu hyviä kirjoja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja! Onneksi sentään hakusanat eivät ole täynnä kaikenlaisia kummallisuuksia, vaan suurin osa päätyy tänne kirjojen ja kirjailijoiden perässä :)

   Poista
 11. Onnea! Hakusanat aiheuttivat lievää repeilyä... :D

  VastaaPoista
 12. Onnea uhmaikäiselle näin jälkikäteen ;)

  Voi elämä noita hakusanoja :´D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos :D Eivätkö olekin ihastuttavia!

   Poista
 13. Myöhästyneet mutta sydämelliset synttärionnittelut. Toivon paljon tuotteliaita vuosia lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Raija! Bloggaaminen on kyllä sen verran ihanaa, että en ihan vähässä kummassa ole lopettamassa tätä rakasta harrastusta :)

   Poista