7.6.2012

Ota riski ja rakastu kirjaan

 
Kirjamielellä-blogin Marjiksen lanseeraama Ota riski ja rakastu kirjaan -haaste on vyörynyt läpi kirjablogien ja haaste haksahti minullekin Bibliofilen Disalta. Kiitos Disalle! Hän haastoi minut lukemaan J. Fenimore Cooperin klassikon Viimeinen mohikaani. O-ou, nyt mennään kirjallisen mukavuusalueeni ulkopuolelle, mutta eihän sitä tiedä millaiseksi yllätykseksi kirja lopulta osoittautuukaan? Yritän saada kirjan käsiini ja luettua sen tässä kesän aikana.

Kuten alla olevissa säännöissä sanotaan, minun täytyy haastaa myös Disa lukemaan jokin kirja. Disa ei ole vielä kauaa pitänyt kirjablogiaan, joten en tarkalleen tiedä hänen kirjamaustaan, mutta TBR 100 -lista antaa osviittaa. Halusin kuitenkin valita sellaisen kirjan, jota ei hänen TBR 100 -listaltaan löydy, sillä nehän hän joka tapauksessa haluaa ja aikoo joskus lukea. Hetken mietiskeltyäni omia suosikkejani, päätän haastaa Disan lukemaan John Irvingin Garpin maailman. Jos Disa olet jo lukenut Garpin, niin pyydä uusi kirja. :)

Haasteen laitan eteenpäin La petite lectricen Katrille. Haastan hänet lukemaan Max Brooksin Sukupolvi Z. Zombisodan aikakirjat. Muistaakseni Katri pyysi joskus blogissaan suosittelemaan muun muassa kauhukirjallisuutta, joten tässäpä oiva tilaisuus lukea yhdenlainen kauhukirjallisuuden edustaja. :)

Lopuksi vielä haasteen säännöt:

1. Joudut lukemaan haastajasi sinulle määräämän kirjan. Jos olet jo lukenut sen, voit pyytää haastajalta uuden kirjan.
2. Vastavuoroisesti sinä saat määrätä haastajallesi yhden kirjan luettavaksi.
3. Samalla voit siirtää haasteen eteenpäin ja määrätä vähintään yhdelle kanssabloggarillesi kirjan luettavaksi. Hän puolestaan saa tämän jälkeen määrätä sinulle takaisin yhden luettavan kirjan. Jos olet todellinen riskinottaja, haasta niin moni kuin uskallat! Muista, että joudut myös lukemaan kirjat, jotka he määräävät sinulle.

Kun lähetät haasteen eteenpäin, kopioi mukaan myös säännöt ja haasteen kuva. Haasteesta saa myös kieltäytyä, jos on jo esimerkiksi ehtinyt tai ei vain halua osallistua. Silloin haastaja voi siirtää haasteen jollekulle toiselle.

14 kommenttia :

 1. Olen kiinnostunut, miten kolahtaa Viimeinen mohikaani :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, saapa nähdä. Ihan tässä jo jännittää :)

   Poista
 2. Voi että, tämä on kyllä paras haaste koskaan! Mukavaa seurata, mitä mieltä ihmiset ovat lukemistaan kirjoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin tämä on tosi hauska haaste. Luettavien kirjojen valitseminen on yleensä aika yksinäistä puuhaa, joten hauskaa, että toinen määrää kirjan sinulle :)

   Poista
 3. Garpin maailman etsintään! :D Ajattelin myös nyt kesän aikana käydä haasteen kirjat läpi. Innolla odotan, mitä Mohikaanista tykkäät :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, hyvä ettet ollut sitä vielä lukenut :) Minäkin odotan innolla mitä tulet pitämään Garpista!

   Poista
 4. Minulle Viimeinen mohikaani on tuttu ainoastaan elokuvana, jonka olen nähnyt varmasti ainakin kymmenen kertaa. Daniel Day-Lewis, ah ;) Kirjaankin voisin tutustua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leffa on ihana, varsinkin musiikiltaan! Ja Uncas... ;D

   Poista
  2. Jos pidän kirjasta, taidan katsoa elokuvankin kun sitä näin kehutaan! :D

   Poista
 5. Jeii! Pitääpi etsiä kirja käsiini sitten :) (Pistän sinulle jonkun kirjan tulemaan, kunhan ehdin keksiä jonkun sopivan!)

  VastaaPoista
 6. Ps. Löydät blogistani kirjan, jonka sinulle heitin :)

  VastaaPoista