30.6.2012

Kesäkuussa luettua

http://www.flickr.com/photos/jiiikoo/

On viimeinen päivä kesäkuuta ja se tarkoittaa katsausta kuukauden luettuihin:

Colm Tóibín: Brooklyn
Jean-Dominique Bauby: Perhonen lasikuvussa
Gaute Heivoll: Etten palaisi tuhkaksi

Kesäkuu näyttää olleen täysin mieskirjailijoiden kuukausi kuten oli toukokuukin. Luin kuitenkin jopa kuusi kirjaa, hyvä minä! Joukossa on yksi englanninkielinen kirja ja kaksi tietokirjaa ja muutenkin tuli taas luettua hyvin vaihtelevasti.

Olen muuten hyvilläni, että olen onnistunut laajentamaan lukemistani englanninkielisiin kirjoihin! Ihanaa, että uskalsin kokeilla, sillä huomasin sittenkin osaavani englantia sen verran, että ainakin sellaista suht tavallista kieltä sisältävien kirjojen lukeminen onnistuu hyvin. Ihanaa, että uskallan nyt tarttua erityisesti niihin aarteisiin, joita ei toistaiseksi ole vielä suomennettu. Ensi kuussa onkin tarkoitus taas lukea ainakin yksi kirja englanniksi.

Mutta takaisin kesäkuun luettuihin. Parhaimman kirjan pystiä ei tarvitse kauaa miettiä, se menee totta kai Heivollin romaanille Etten palaisi tuhkaksi. Seuraavana tulevat Tóibínin Brooklyn ja Kallioisen Rutto & rukous. Huonointa en osaa valita, sillä loput olivat kaikki aika tasaisen hyviä. Kaiken kaikkiaan kesäkuu oli oikein hyvä lukukuukausi!

Luettuja sivuja kertyi yhteensä 1757, keskiarvo tästä on 293 sivua. Mitään paksukaisia ei siis tullut luettua :)

Mitä muuta kesäkuussa tapahtui? Otin osaa blogeja kiertäneeseen Ota riski ja rakastu kirjaan -haasteeseen. Sain yhteensä kaksi haastekirjaa (J. Fenimore Cooper: Viimeinen mohikaani, Marina Lewycka: Meidät kaikki on tehty liimasta), jotka pyrin lukemaan tässä kesän aikana. Lisäksi tein katsauksen ensi syksyyn tulevien uutuuskirjojen osalta.

Mukavaa ja toivottavasti lämmintä heinäkuuta!

4 kommenttia :

 1. Hienoa, että rohkaistuit vieraalla kielellä lukemisesta. Siinä on vielä sekin juju, että mitä useamman kirjan lukee englanniksi, sen paremmin se sujuu. Kirjallisuudessa on valitettavasti paljon hienoja helmiä, mitä ei ole käännetty suomeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen oikeastaan jo nyt huomannut, että englanniksi lukeminen sujuu paremmin mitä ennen, vaikken vielä paljoa ole englanniksi lukenut. Tosin osaltaan myös ensimmäinen opiskeluvuoteni on parantanut kielitaitoani, siis etenkin sanavaraston laajenemisen myötä. Mukavaa :)

   Poista
 2. Kunpa itsekin saisin nyt otettuani itseäni niskasta ja luettua jotain pitkästä aikaa englanniksi. Viime kerrasta on niin kauan, että kynnys on aika korkea! Mutta ehkäpä tässä tämän vuoden puolella voisi kokeilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän siinä mitään menetäkään jos kokeilee. Kannattaa aloittaa jostain helpon oloisesta, muuten sitä tuskastuu ja vannoo, ettei enää koskaan lue mitään englanniksi :D Esimerkiksi jostain, jonka on lukenut jo joskus suomeksi tai nuortenkirjasta tai sitten vaikka Alexander McCall Smithin Mma Ramotswe -sarjasta, jolla itse aloitin englanniksi lukemisen. Siinä on tosi simppeliä kieltä ja helppoa sanastoa!

   Poista