20.1.2012

Viime aikojen kirjahankintoja ja muuta asiaa

Tässäpä tämän vuoden ensimmäiset uudet kirjahyllyni asukkaat:


L.M. Montgomery: Anna omassa kodissaan
Emma Donoghue: Huone
Louisa May Alcott: Little Women & Good Wives
Angela Sommer-Bodenburg: Pikku vampyyri matkalla
Marguerite Duras: Sodan vihkot ja muita kirjoituksia
A.A. Milne: The Complete Winnie-The-Pooh
Terry Pratchett: Valtio

Anna-kirja ja Huone kustantajilta, englanninkielinen yhteisnide Pikku naisista ja Viimevuotisista ystävistämme yliopiston humanistisen killan vaihtopöydästä ja Pikku vampyyri, Sodan vihkot, englanninkielinen Nalle Puh (sis. alkuperäisen Winnie-The-Poohin lisäksi The House at Pooh Cornerin) ja Valtio Suomalaisen kirjakaupan alesta.

Suomalaisen kirjakaupan loppualessa kävin tänään, joten jälkimmäiset neljä ovat tuoreimmat kirjahankintani. Ale oli hurjan hyvä, sillä jos ostit kaksi alekirjaa, sait toisen ilmaiseksi, jos neljä, sait kaksi ilmaiseksi ja niin edelleen. Neljä kirjaa maksoi yhteensä 16 euroa, ei ollenkaan huono tarjous! Ja näköjään eniten löytöjä tein lasten- ja nuortenosastolta, hih. Kävin lisäksi Akateemisen alessa, mutta vaikka siellä alekirjat olivat puoleen hintaan, en löytänyt mitään tarpeeksi kiinnostavaa. Toisaalta ihan hyvä niin, sillä näissäkin riittää luettavaa toviksi.

Sitten muuta asiaa. Olen muuttanut blogini kommenttiasetuksia ja kommenttilaatikko näyttää nyt erilaiselta kuin ennen. Toivottavasti se toimii, sillä joillakin on ollut ongelmia kommentoida muihin kuin ponnahdusikkunaan avautuvaan kommenttilaatikkoon. Sähköpostia saa nakata jaksaessaan jos ei toimi.

Toinen tärkeä asia, jota olen miettinyt jonkin aikaa. Olen jo kauan aikaa pisteyttänyt lukemani kirjat tähdillä. Aion tehdä niin jatkossakin, mutta ajattelin jättää plussat, miinukset ja puolikkaat tähdet pois. Nyt kun kirja-arvioita on kertynyt jo suht paljon, tuntuu, että menen itse sekaisin miinuksista ja puolikkaista ja muista. Kyllähän ne sinällään helpottavat pisteiden antamista kirjalle, kun arvosteluasteikko ei ole niin tiukka, mutta kirja-arvioiden kertyessä on entistä hankalampaa miettiä, että onko tämä kirja x nyt plussan verran parempi kuin kirja y vai ei. 

Eihän se auta kuin kokeilla. Jos tuntuu vaikealta, palaan vanhaan systeemiin. Luulen kuitenkin onnistuvani! Aion myös muuttaa aiempien arvioiden pistemäärät tähän uuteen systeemiin sopiviksi. Onneksi en ole kirjoittanut blogiani monia vuosia ja/tai lue 30 kirjaa kuukaudessa, helpottaa hommaa kummasti :D

Mukavaa viikonloppua!

25 kommenttia :

 1. Hyviä löytöjä olet tehnyt:) Minäkin kävin alessa katselemassa kun oli niin hyvä tarjous, mutta en löytänyt mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostan harvoin kirjoja täysihintaisina ja harvemmin löydän aleistakaan mitään, mutta nyt kyllä suoranaisesti hullaannuin minun mittapuullani! Lasten ja nuorten puolella oli yllättävän hyviä kirjoja tarjouksessa.

   Ja kommentointi näköjään toimii ainakin sieltä päin, hyvä :)

   Poista
 2. Minä annan pisteitä aina vähän sen hetkisen fiiliksen mukaan. Onhan totta, että jotkut vaikka neljä pistettä saaneet eivät ole yhtä hyviä, mutta jos kaikkia lähtisi vertailemaan, niin eihän homma toimisi lainkaan :D Kaikki on vielä niin eri tavalla hyviä.

  No joo. Hyviä löytöjä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin annan pisteet sen hetken fiiliksen mukaan - yleensä kirjoitankin lukemastani kirjasta heti samana päivänä tai viimeistään seuraavana kun olen saanut sen luettua. Mutta vertailua edellisiin kirjoihin tulee myös tehtyä ja siihen koen nuo plussat ja miinukset ja puolikkaat vaikeiksi :/

   Goodreadsissa kaipasin ennen noita edellä mainittuja plussia ym., mutta nyt senkin systeemi tuntuu aivan hyvältä. Ehkä se siis onnistuu täälläkin. Ainakin sain hyvin muutettua aikaisempien kirjojen tähtimäärät, saa nähdä sitten jatkossa :D

   Poista
 3. Onneksi en ollut tietoinen kirja-alen loppurysäyksestä! Mikäli se jatkuu vielä huomenna, en halua kuulla ;) Säästän uusiin kirjahyllyihin, joihin tuntuu olevan jo nyt täytettä ihan riittämiin. (Huomasin nimittäin tässä eräänä päivänä, että meidän makuuhuoneeseen mahtuu isommat kirjahyllyt!)

  Niin mutta noista sinun hyllyjesi uusista asukkaista piti sanomani, että hyvältä näyttää! Varsinkin Huoneesta haluaisin kuulla mielipiteesi mahdollisimman pian :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksesi voin kertoa, että en ollenkaan tiedä milloin kyseinen ale loppuu :D Enkä sitäkään, että oliko tämä nyt se alen huippu. Todennäköisesti, mutta entä jos tulee vielä hullumpi tarjous? :D

   Minä ostin tuossa ennen joulua uuden kirjahyllyn. Tai ei meillä varsinaista kirjahyllyä aiemmin edes ollut, vain sellainen syvä ja kapea hyllykkö, johon kaikki kirjat eivät enää edes mahtuneet. Nyt hyllykkö saa palvella keittiössä. Olisi ollut ihana hankkia jokin laadukas ja jykevä hylly, mutta niihin saakin sitten säästellä opiskelijabudjetilla :/ Tosin kohta joudun ostamaan uuden hyllyn, kun tämä vähän aikaa sitten ostettu alkaa olla jo täynnä :D

   Huone on jo luvun alla, joten eiköhän siitä piakkoin lisää!

   Poista
  2. Näin työttömänä kotiäitinä se kirjahylly tulee olemaan mallia Ikea, eli ei todellakaan kalleimmasta päästä ;) Mutta toisaalta, oman kokemuksen perusteella ne Ikean hyllyt sentään kestää kirjojenkin painon, toisin kuin monet muut halpishyllyt.

   Poista
 4. Jaa, joko nyt on kirja-ale? Eikös se ole yleensä helmikuussa?

  No, minä kävin kierrätyskeskuksessa ja ostin viisi kirjaa vitosella. Steinbeckia, Vaaskiveä, Huovista, Laxnessia ja Outsideria. Minähän vuonna saan ne luettua?

  Yhden Marguerite Duras'n romaanin kahlasin kerran läpi ranskaksi! Kai minä jotain siitä ymmärsin? He eivät ihan saaneet toisiaan. (Nainen olis kyllä saanu jos olis halunnu.) Kirjan nimi oli - ai niin, ei pidä spoilata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta se alkaa yleensä tässä tammikuun aikana. Ei ihan tammikuun alussa, vaan ennen puoltaväliä tai jotain? En ole kyllä ollenkaan varma. Ovatkohan kirja-alet ennen alkaneet vasta helmikuussa? Kun muutkin alet vain aikaistuvat ja aikaistuvat, näköjään kirjakauppojenkin on ollut pakko aloittaa alet aikaisemmin.

   Viisi kirjaa vitosella, se on jo hyvin!

   Minulla ei ole Duras'n kirjoista mitään hajua, ainoastaan kirjailijan nimen olen kuullut ja tiesin, että hän on hyvin tunnettu kirjailija. Tämä Sodan vihkot vaikutti parin selaamani pätkän perusteella aika mielenkiintoiselta. Ranskaksi? Minä en ymmärtäisi siitä yhtään mitään :D

   Poista
 5. Minäkin vaihdoin äsken tähän samaan kommentointisysteemiin :)

  Mukavia hankintoja!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä systeemi on kyllä siitä tosi kiva, kun voi vastata suoraan kommentoijalle! Ja näköjään tämä myös toimii, kun niin moni kommentti on tullut läpi :)

   Poista
 6. Voi ei, nyt minunkin pitää varmaan mennä sieltä Suomalaisesta etsimään tuota Pikku Vampyyriä, lapsuuteni suosikkia :) Ja sitten joudun tietenkin ottamaan jonkun toisenkin alekirjan, apua, hyllyt pullistelee jo nyt.

  Pitäisi varmaan itsekin pistää blogiin vaihteeksi jotain koostetta uusista kirjahankinnoista, kun niitä on taas jostain ilmaantunut :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noo, eihän se ole kuin kaksi kirjaa lisää :D Tai otat ystävän mukaan ja lahjoitat toisen hänelle?

   Pikku vampyyri on ihana, minunkin lapsuuteni suosikki! Kilpailimme kaverini kanssa aina siitä kumpi saa ensin kirjastosta lainaan uusimman Pikku vampyyrin. Harmi vain, kun alessa ei ollut ensimmäistä osaa näistä uusista painoksista, Ystäväni pikku vampyyria. Luin sen viime vuonna ja olisi ihana omistaa myös se.

   Poista
 7. Hienoja kirjahankintoja. Montgomery & Alcott lämmittävät mieltäni aika, samoin tuo Complete Winnie-The-Pooh. Huoneen luin pari viikkoa sittten. Se jäi kyllä mieleen.

  Tämä kommentointisysteemi on kyllä hauska - ainakin näin tuoreeltaan. Itsekin siirryin tähän tänään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Montgomerya en olekaan lukenut taas pitkään aikaan. Jokohan kohta olisi aika jatkaa Annan parissa? Alcottin yhteisnide oli huippu löytö, kiitos vaan sille jollekin opiskelijalle, joka siitä halusi luopua! :D

   Tämä kommenttilaatikko on tosiaan paljon kätevämpi kuin muut vaihtoehdot. Ihanaa, kun voi vastata kommentoijalle suoraan. Paljon selkeämpää :)

   Poista
 8. Awww, nyt kyllä kuulostaa niin hyviltä alennuksilta, että ehkä maanantaina pitää vielä ihan vähän mennä kurkkimaan jos jotain rippeitä ois jäljellä....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, toivottavasti kyseinen ale jatkuu vielä maanantaina!

   Poista
 9. Hei Laura, kokeilen kommentoida tähän uuteen systeemiin! Hyviä hankintoja olet tehnyt ja aikomuksena on itsellänikin käydä Suomalaisen alessa. Kiinnostavaa kuulla esittelysi tuosta Durasin kirjasta ja tietenkin, mitä ajattelet Montgomeryn ja Alcottin kirjoista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kommenttisi tuli perille, näyttää siis toimivan :)

   En ole koskaan koskaan lukenut Durasin kirjoja tai muutenkaan tiedä hänestä juuri mitään, joten kirja oli aika jännittävä löytö. Olisi siellä alessa ollut muutama muukin Durasin tilalle, mutta päätin kokeilla jotain uutta!

   Poista
 10. Oih, Pikku vampyyri <3 Myös nuo Alcottin kirjat olen lukenut (erillisinä). Huoneen haluaisin myös lukea.

  Minä olen alkanut pohtimaan pisteiden merkitsemistä, kun merkitsen ne kuitenkin omaan "lukupäiväkirjaani". Nimenomaan kokonaisia tähtiä/pisteitä minäkin merkitsen, epäilen että minuakin puolikkaat vain sekoittaisivat pitemmän päälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä kun hankkisin sen ensimmäisen Pikku vampyyri -kirjan tässä uudessa painoksessa, harmi ettei sitä ollut alessa.

   Niin, eihän siinä ainakaan mitään menetä jos pisteyttää kirjat myös blogin puolelle. Tosin ilmankin pärjää. Jotenkin tähdet vain selkeyttävät omia arvioita, mutta toisten blogeissa niiden puuttuminen ei ainakaan minua häiritse yhtään :)

   Poista
 11. Ps. Blogissani on sinulle jotain!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kääk, kiitos! Koitanpa muistaa tehdä tuon vielä tällä viikolla :)

   Poista
 12. Mielenkiintoisen kuuloisia kirjoja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä olivat kyllä uskomattoman hyviä löytöjä, kun harvemmin alennusmyynneistä lähtee mukaan yhtään mitään!

   Poista