14.10.2011

Lukuisan synttäriviikonloppu!

Tänään on tullut kuluneeksi tasan vuosi siitä kun aloitin rakkaan kirjablogini pitämisen. Kulunut vuosi täällä on ollut aivan ihana! Ensinnäkin on ylipäänsä ollut hienoa pitää lukupäiväkirjaa, mikä on blogini pääasiallinen tarkoitus, mutta sen lisäksi vielä kommunikoida muiden kirjoja rakastavien kanssa. Yhteisöllisyys täällä kirjablogimaailmassa on upea, kiitos siitä kuuluu teille kaikille!

Olen lukenut enemmän kirjoja vuoden aikana kuin varmaan koskaan ennen ja keskustellut niistä ja muista teidän kaikkien ihanien kirjabloggaajien ja lukijoiden kanssa. Olen saanut ihania kommentteja, neuvoja ja kannustusta, lukenut mielenkiintoisia kirja-arvioita ja kirjallisuusuutisia ja tietenkin paisuttanut TBR-listaani taas lukemattomilla ja lukemattomilla kirjoilla. Kiitos siitäkin :--)

Kuten otsikossa lukee, vietän ihan synttäriviikonloppua. Tälle viralliselle synttäripäivälle ajattelin koota hieman tilastotietoja blogistani. Huomenna puolestaan on luvassa lupaamani arvonta. Sunnuntaina levähdetään. 

Nyt tämän päivän asiaan eli niihin tilastotietoihin:

En voi olla huomaamatta miten blogini on kehittynyt kuluneen vuoden aikana. Kirja-arvioista on tullut monipuolisempia kuin alussa; luulen kehittyneeni aika paljon kirjoittajana blogini ansiosta. Blogin ulkoasu on muuttunut pari kertaa ja kaikenlaisia palkkeja on ilmestynyt tuohon oikealle puolelle. Olen kuitenkin pyrkinyt pitämään sen yksinkertaisena ihan selkeyden vuoksi. Palaan huomenna kysymään teiltä palautetta blogini sisällöstä ja ulkoasusta, joten ei siitä nyt sen enempää.

Bloggerin lukijaraadissa on tällä hetkellä 83 lukijaa. Iso kiitos! En millään voi olla ihmettelemättä lukua aina kun vilkaisen sitä! Kiitos myös Blogilistan ja Bloglovinin kautta seuraaville, sillä teitäkin on jonkin verran.

Blogissani on käyty vuoden aikana yhteensä noin 18 600 kertaa, joista noin 17 200 on Suomesta. Vau! Yksilöityjä kävijöitä on ollut (maaliskuun puolivälistä lähtien) lähes 4000.  Vuoden aikana olen kirjoittanut 131 postausta.

Suosituimpien postauksien top 10 näyttää seuraavalta:


2 x 100 kirjaa on ollut reilusti suosituin kirjoitukseni. Myös kotimaisista naiskirjailijoista ja muumeista ollaan oltu erityisen kiinnostuneita. Minua ilahdutti kamalasti myös se, että Englanninkielisiä kirjoja? -postaukseni on ollut kuudenneksi suosituin. Ihmiset näemmä googlettavat paljon englanninkielisiä, yleensä helppoja, kirjoja (tämä korostuu hakusanoissa, joilla blogiini on tultu), joten toivottavasti kirjoituksestani ja sen kommenttien hyvistä vinkkauksista on ollut heille apua.

Suosituimpien hakusanojen top 5 puolestaan näyttää tältä:

Lukuisa
Riikka Pulkkinen
Iida Rauma
Muumilaakson marraskuu
Riikka Pulkkinen Totta

Ymmärrettävästi blogini nimi on suosituin hakusana. Muuten top 5:ssa korostuu samat asiat kuin suosituimmissa kirjoituksissani: kotimaiset naiskirjailijat ja muumit.

Silloin tällöin saa lukea hauskoista hakusanoista, joilla kirjablogeihin ollaan eksytty. Niinpä minäkin ajattelin jakaa kanssanne ne hauskimmat ja oudoimmat:

"punastus hymiö" ja "miten saa punastuvan hymiön facebookiin"
Minulta ei kannata kysyä :D 

"sänky olohuoneeseen"
Meillä sänky on kyllä ihan makuuhuoneessa, mutta siitä vain, mielenkiintoinen sisustusratkaisu (ellette ole kämppiksiä kaksiossa).

"muumilaakson marraskuu + telttakepit"
Mitenköhän nämä nyt liittyvät yhteen?

"lihotuskuuri naiselle"
Jos löydät hyvän keinon, kerro minullekin!

"oulu linna kivi joka salakäytävä"
Haetaanko tällä Oulun linnaa, joka oli tehty kivestä ja jossa on salakäytäviä? Voin kertoa, että Oulun linna oli pääasiassa rakennettu puusta ja siksi se niin hyvin tuhoutuikin. Valitettavasti en tiedä salakäytävistä, mutta sehän olisi todella jännittävää!

"sopiva kirja 20 vuotiaalle"
Ymmärtäisin kysymyksen, jos etsittäisiin sopivaa kirjaa vaikkapa 6-vuotiaalle, mutta että 20-vuotiaalle...

"pankkitilin kuolettaminen"
Minä en ehkä lähtisi tällaista asiaa ensimmäisenä googlettamaan vaan menisin heti ensimmäiseksi pankkini verkkosivuille. Ja täältähän ei tuota tietoa löydy.

"raumalainen tyttö panee"
En onneksi ole raumalainen, joten minä en ole kyseessä hahhah :D

"talousjutut tylsiä"
Niin minustakin!

"komeimmat näyttelijät"
Minusta ehdottomasti Cillian Murphy ja Ed Westwick!

"punainen epämääräinen läiskä iholla"
Kannattanee mennä lääkäriin jos huolettaa.

"tahmatassu on seurallinen"
Aww.

"opiskelijabudjetti kirjat"
Uusia kirjoja ei hirveästi osteta opiskelijabudjetilla. Alennusmyynit, divarit ja kirppikset ovat tietysti hyviä paikkoja tehdä edullisia kirjalöytöjä. Ja kirjasto, sehän on ilmainen!

"parempaa luettavaa kuin stieg larsson trilogia"
:DD Minusta trilogian ensimmäinen osa oli ihan hyvä, mutta kyllä tästä blogista löytyy parempiakin kirjoja!

"¨kuka keksi?missä milloin?taskulaskin"
Kuka keksi taskulaskimen? Missä ja milloin? Tiedon varmasti löytää paremmin jostain muualta kuin täältä.

"yo-tehtävät yhteiskuntaoppi 2006-2011"
En valitettavasti ylläpidä täällä ylioppilaskirjoitusten arkistoa ;--(

Palaan huomenna synttäriviikonlopun toisen postauksen merkeissä! Ihanaa syysviikonloppua kaikille!

15 kommenttia :

 1. Hauskaa synttäriviikonloppua! :)
  Nuo hakusanat on kyllä mahtavia! :D

  VastaaPoista
 2. Hauskaa synttäriä myös minulta! Sinulla on kiva blogi, en ihmettele yhtään että lukijoita on niin paljon:)

  Hakusanat on tosi hauskoja, pitäisikin taas seurailla millä hakusanoilla omaan blogiin tullaan. Tuo sopiva kirja 20 vuotiaalle hymyilytti kovasti:)

  VastaaPoista
 3. Hauskaa synttäriviikonloppua!

  Minua melkein harmittaa, ettei minun blogiin koskaan tulla millään hassuilla hakusanoilla :)

  VastaaPoista
 4. Onnittelut mukavalle blogillesi!
  Hakusanoja saa usein naureskella, mutta välillä googlettajia on onnistanutkin, minulle nimittäin on tultu mm. haulla "lukuvinkkejä himolukijoilta" :)

  VastaaPoista
 5. Ihania hakusanoja! (Ja oikein lämpimät onnittelut 1-vuotiaalle!)

  VastaaPoista
 6. Ihanaa synttäripäivää mahtavalle blogillesi! <3

  VastaaPoista
 7. Onnea 1-vuotiaalle! :) Hauskoja hakusanoja! Minulla on niin tylsiä ja ne liittyvät yleensä tyttökirjojen nimiin. Tuo Riikka Pulkkinen kummittelee minullakin nykyään aina hakusanoissani. Tulisipa joskus jotain hassua...

  VastaaPoista
 8. Onnea, onnea, onnea! Blogisi on hyvä ja söpö. <3 Ja nuo hakusanat ovat kyllä hulvattomia. :D

  VastaaPoista
 9. Kylläpä aika rientää! Muistan nimittäin vieläkin sen täysin selkeästi kuin aloitit blogisi kanssa! Joten hauskaa synttäriviikonloppua nyt. Minä tulen pian (no, en nyt NIIN pian) perässä! Iiks!

  VastaaPoista
 10. Maija, kiitos :--)

  Susa P., kiitos! Ehkä toiset kirjat sopivat 20-vuotiaalle paremmin kuin toiset, esimerkiksi jonkin kirjan parikymppinen päähahmo on todennäköisesti samaistuttavampi kuin 50-vuotias ja siten kirja ehkä "sopivampi", mutta silti niin outoa :D

  Susa, kiitos :--) Nämäkin hakusanat edustavat niitä ääripäitä eikä niitä hirveästi ole. Parasta silti on, että blogiin tullaan eniten niillä ihan oikeilla hakusanoilla, kuten kirjojen ja kirjailijoiden nimillä.

  Kirsi, kiitos! Ihana, lukuvinkkejä himolukijoilta :D

  Booksy, kiitos :--)

  Kaisa, kiitos paljon <3

  Sara, kiitos! Riikka Pulkkinen on varmasti tosi yleinen kaikkien niiden blogeissa, jotka Pulkkista ovat lukeneet.

  Karoliina, vai söpö, hih kiitos <3

  Taava, kiitos!

  Katri, kiitos! Niin se rientää, minustakin tuntuu, että aloitin tämän ihan vasta :D Mutta kun on kivaa, niin eikös se aika silloin yleensä mene aivan liian nopeasti? Ja kyllä se helmikuukin sieltä tulee tosi nopeasti, hui!

  VastaaPoista
 11. Paljon onnea 1-vuotiaalle ja oikein aurinkoista ja kirpeän syksyistä synttäriviikonloppua :)

  Kivaa tilastotietoa jaoit, varsinkin nuo hakusanat olivat loistavia. Piti käydä googlettamassa nuo mainitsemasi komistukset, olivat ihan outoja minulle! Jos minulta kysyttäisiin, niin ensimmäisenä tulee mieleen Jared Leto ja Johnny Depp ;)

  Blogistasi vielä sen verran, että se on loistava, niin ulkoasultaan kuin sisällöltäänkin :)

  VastaaPoista
 12. Komeimmista miesnäyttelijöistä olen ehdottomasti samaa mieltä! Listaan voisi tietysti lisätä vielä Gaspard Ullielin ja Chace Crawfordin <3

  VastaaPoista
 13. Onnittelut 1-vuotiaalle! :) Ja hilpeitä hakusanoja, on aina hauska lukea, mitä kaikkea ihmiset hakevat. :D

  VastaaPoista
 14. Villasukka kirjahyllyssä, kiitos paljon! Synttäriviikonloppu onkin sujunut hirveän hyvin.

  Johnny Depp on minunkin suosikkejani, mutta nuoremmat vei tällä kertaa voiton :D Jared Letokin on kiva, varsinkin parran kanssa!

  tsirp, Ulliel on minulle ihan tuntematon, mutta joo, Chace Crawford on myös komea! Hih.

  Jenni, kiitos :--)

  VastaaPoista