29.8.2011

Kyselyn tulokset

Blogini toinen kysely päättyi tänään. Kysyin siinä, että minkä seuraavista kirjaston kirjoista luen ensimmäisenä ja tässä on tulos:

Augusten Burroughs: Juoksee saksien kanssa - 13 ääntä (43 %)
Alexander McCall Smith: Tears of the Giraffe - 2 ääntä (7 %)
Terry Pratchett: Johan riitti! - 1 ääni (3 %)
Richard Yates: Revolutionary Road - 14 ääntä (47 %)

Ääniä annettiin yhteensä 30 kappaletta ja kyselyn voittajaksi selviytyi siis Richard Yatesin Revolutionary Road, joka keräsi lähes 50 % äänistä. Olen nähnyt kirjasta tehdyn elokuvan ja pidin siitä (Kate Winslet on ihana!), joten odotan kirjalta aika paljon. Onko kukaan teistä lukenut Yatesin kirjaa?

Tämän kertainen kysely oli erityisesti siksi mielenkiintoinen, sillä Juoksee saksien kanssa ja Revolutionary Road olivat koko ajan rinta rinnan äänien perusteella. Sitten Revolutionary Road meni parin äänen johtoon, mutta vuorokauden sisällä Juoksee saksien kanssa tuli melkein tasoihin. Varauduin jo pitämään pikaäänestyksen näiden kahden välillä, mutta Revolutionary Road voitti sitten nipin napin.

Kiitos kaikille kyselyyn vastanneille!

10 kommenttia :

 1. Olen lukenut Revolutionary Roadin ja katsonut elokuvankin. Olin tuossa joukossa, joka äänesti kyseistä kirjaa. Odottelenkin innoissani sinun arviotasi tarinasta, joka toki on sinulle jo sitten tuttu jos olet elokuvan jo katsonut.

  Itse en oikein syttynyt tarinalle, mutta osasyy siihen on yksinkertaisesti se, etten oikein jaksa lukea kovin paljon sellaista kylmän realistista kirjallisuutta. Siksi en oikein voisi edes osallistua esimerkiksi Karoliinan suomalainen arki-haasteeseen. Tai sitten se ainakin olisi todellinen haaste minulle:D Mutta kun muistaa mihin ns. kategoriaan kirja kuuluu eli että sen kuuluukin kuvata ankeata avioelämää 1960-luvulla ja that's it, niin olihan tarina melko mielenkiintoinen. Ja on kirja selkeästi jonkinlaisen vaikutuksen minuun tehnyt, kun muistan siitä monia asioita vieläkin vaikka lukuhetkestä on aikaa.

  VastaaPoista
 2. Mahtavaa, minäkin olen seuraavaksi lukemassa Revolutionary roadin! Aion ottaa sen Lontoon matkalle mukaan lukukaveriksi. Teosta on kehuttu paljon, joten odotukseni ovat korkealla. Kiva nähdä sitten, olemmeko lukukokemuksen jälkeen samoilla vai eri linjoilla. :-)

  VastaaPoista
 3. Minä olen Revolutionary Roadin lukenut ja katsonut. Äänestin sitä kakkoseksi tullutta kirjaa, koska minusta RR oli hyvin ankea. Ihan hyvä kyllä, mutta raskas. Elokuva oli vähäeleinen ja värimaailmaltaan laatua Kaurismäki, eli ei yhtään minun mieleiseni :)

  jään odottamaan sinun mietteitäsi tästä kirjasta.

  VastaaPoista
 4. Hienoa, minäkin äänestin RR:a! Olen sen lukenut ja muistan, että aika ankeakin tunnelma kirjassa oli, mutta silti se on saanut minulta arvion "hyvä amerikkalainen romaani" :) Kirjan tunnelmasta tulee jotenkin mieleen Tsehov: kaivataan koko ajan jonnekin pois, eikä huomata, että tässä ja nyt voisi olla ihan onnellinen, jos uskaltaisi. Odotan arviotasi, toivottavasti viihdyt kirjan parissa!
  Elokuva on minulla ostettuna, mutta en ole vielä ehtinyt sitä katsoa. Sitä ei oikein voi katsoa, kun perhe pyörii ympärillä.

  VastaaPoista
 5. Olen lukenut ja nähnyt, ja rakastin molempia versioita, mutta sentään kirjaa vielä enemmän. Nimesin sen 30 Days of Books -haasteessa lempiklassikokseni. Upea kirja, ja ihanaa, että luet sen nyt!

  VastaaPoista
 6. Sonja, elokuva ei ole enää ihan tuoreimmassa muistissa, joten kirja on sikäli kiva lukea kun on jotain mitä odottaakin :D

  Hah, minullekin suomalainen arki -haaste olisi aika kova pala! Tai olenhan minä muutamia siihen sopivia kirjoja lukenut ja jopa tykännyt niistä, mutta niitä ei ollut kirjoitettu liian ankeasti. Joku muutamien vuosikymmenien takainen suomalaista arkea kuvaava kirja voisi olla eri asia... No, katsotaan mitä pidän. Ainakin mielenkiinnolla odotan sen vuoroa, koska osa näyttää tykänneen ja osa ei :--)

  Kaisa, hei hienoa, että sattui näin sopivasti! Tarkkailen blogiasi!

  Maija, hei tosi mielenkiintoista sitten katsoa, millainen mielipide minulle kirjasta syntyy, kun se näyttää jakavan mielipiteitä niin paljon :--)

  Kirsi, minusta tuntuu, että RR tulee olemaan jotain aivan erilaista mitä olen vähään aikaan lukenut, sillä tavalla raikasta ja uutta. Myös kuvailusi ansiosta odotan kirjaa yhä kasvavalla innolla! Ensin vain pitää saada pari muuta kirjaa pois alta :--) RR elokuvana vaatii hieman keskittymistä, toivottavasti löydät omaa aikaa sen nauttimiseen!

  Karoliina, hienoa kuulla, että sinä ihan rakastat kirjaa! Tuossa ylempänä kun ei aivan niin ylistäviä kommentteja tullut :--D Saapa ensi kuussa nähdä!

  VastaaPoista
 7. :) Haluan muuten vielä huomauttaa tuosta Kotimaisen keskiluokan arki -haasteesta, että siinähän lähtöajatuksena oli nimenomaan löytää tavallista, hyväntuulista arjen kuvausta ahdistavan sijaan. Aloin ihmetellä, miksi Suomesta ei tunnu löytyvän vaikkapa Carol Shieldsin tai Anne Tylerin tyylisiä taitureita, jotka kirjoittavat herttaisesti, mutta silti ironisen tarkkanäköisesti tavallisten ihmisten elämästä. Ilman räkää, oksennusta ja kyyneliä.

  VastaaPoista
 8. PAHUS, äänestin saksien kanssa juoksua sekä kännykästä että tietokoneelta ja silti se hävisi! Olenpa kamala huijariäänestäjä.

  VastaaPoista
 9. Karoliina, minäkin mukamas muistelin, että haasteeseei kuuluvat myös ne ahdistavat, liian realistiset kirjat. Juuri räkä, oksennus ja kyyneleet. Ja eihän esimerkiksi itse lukemani Paljain käsin tai Totta tai Anna-Leena Härkösen kirjat ole yhtään sellaisia! Sellaisista suomalaisista kirjoista minä juuri pidän, ne toisenlaiset arjen kuvaukset ällöttävät. Kiitos kun selvensit! :--)

  VastaaPoista
 10. Janninna, haha, ihana! :--D Ei nyt mennyt ihan nappiin huijaussuunnitelmasi, mutta ei se kauaksi jäänyt.

  VastaaPoista