8.7.2011

Lukuisan ensimmäinen kysely + Top 10

Kuten huomaatte, on oikealle sivupalkkiin ilmestynyt blogini ensimmäinen kysely. Kysyn siis teiltä, että minkä näistä neljästä kirjasta lukisin ensimmäisenä: Astrid Lindgrenin Ronja Ryövärintytär, Anna Godbersenin Juoruja, Riikka Pulkkisen Totta vai kenties L.M. Montgomeryn Anna opettajana? Vastaamiseen on aikaa viikko ja sitten aloitan eniten ääniä keränneen kirjan lukemisen ellei mitään muuta ole kesken.

Ihan sattumalta vaihtoehdot ovat kaikki naiskirjailijoita ja sellaisia kirjoja, jotka minun on täytynyt lukea jo aika kauan aikaa. Mukana on kaksi kirjasarjan edustajaa, Huumaa-sarjan toinen osa Juoruja sekä Anna-sarjan neljäs osa Anna opettajana, kotimainen Totta sekä lastenkirjallisuutta edustava Ronja Ryövärintytär. Odotan innolla miten äänet alkavat jakaantua!

LISÄYS: En tiedä kuinka moni on ehtinyt kyselyyn vastata, mutta näyttää siltä, ettei se oikein suostu toimimaan. Poikaystäväni testivastasi siihen, joten ainakin yksi ääni siellä pitäisi näkyä, mutta minulle näyttää nollaa, niin sisäänkirjautuneena kuin -kirjautumattomana. Vai päivittääkö kysely itse itsensä jossain välissä? Kokemuksia kyselyiden toimimattomuudesta? Pitäisikö hankkia kysely Bloggerin ulkopuoliselta taholta?

Toinen asia tänään on hyvin monessa kirjablogissa kiertänyt Top 10 -haaste. Haaste on alunperin ollut kosmetiikkatuotteiden top 10 -lista, mutta muotoutui kirjabloggaajille sopivaksi top 10 -kirjoiksi. Suosikkikosmetiikatkin toki saa listata. Haastan mukaan kaikki, jotka eivät ole tätä vielä tehneet!

Kosmetiikka- ja kauneudenhoitotuotteet: 

1. IsaDora Build-Up Mascara Extra Volume 100 % WP -ripsiväri (kestää, kestää ja kestää)
2. Nivea Soft Body & Face Cream (kivalta tuoksuva Nivean perusvoide)
3. Lumene Cover Stick, 02 Natural Beige (juuri sopiva sävy vaalealle iholleni, peittää hyvin eikä valu tai suttaannu iholla)
4. Tigin hiustuotteet (vain positiivisia kokemuksia, jo pelkkä tuoksu houkuttelee)
5. Schwarzkopfin OSiS Session Finish Extreme Hold Hairspray (pitää tukan paikallaan tekemättä kypärää)
6. Nivea Beauté Stay Real Blush, Shades Of Rose (olen poskipunariippuvainen)
7. L'oréal Paris True Match Minerals -meikkivoide, sävy Golden Ivory (käytän harvoin meikkivoidetta, mutta kun käytän, on valintani tämä puuterimainen meikkivoide)
8. Derma V10 Cocoa Body Butter (herkullinen tuoksu)
9. Ripsentaivuttimet (ei mitään puhetta laittaa ripsaria ennen ripsien taivuttamista)
10. Natusan 24 Hour Moisture Hand Cream (toimiva käsivoide, auttoi erinomaisen hyvin toipumaan viime talvena vaivanneesta kädenselän ilmeisesti kuivuudesta johtuneesta ihottumasta)

Seuraavaksi sitten kirjat. Top 10 -lista ei ole missään erityisessä järjestyksessä ja perusteluina valinnoilleni on tämän hetken fiilis ja mieleenpainuneimmat lukukokemukseni. 

Kirjat:

1. John Irving: Garpin maailma
2. Cormac McCarthy: Tie
3. Audrey Niffenegger: Aikamatkustajan vaimo
4. Tove Jansson: Muumipapan urotyöt
5. Mary Ann Shaffer, Annie Barrows: Kirjallinen piiri perunankuoripaistoksen ystäville
6. L.M. Montgomery: Annan unelmavuodet
7. José Saramago: Kertomus sokeudesta
8. Joanne Harris: Herrasmiehiä ja huijareita
9. Mary S. Lovell: Mitfordin tytöt
10. Sylvia Plath: Lasikellon alla

Huh, vaikea lista, mutta siinäpä se nyt on.

7 kommenttia :

 1. Mä en ole ikinä ajatellut sua poskipunariippuvaisena, näemmä aina voi oppia jotain uutta :D Ja hei, käsirasvasamis! Toi Natusan on niin parasta ♥

  Ja löytyyhän tuolta kirjalistaltakin tietenkin samoja :)

  VastaaPoista
 2. Munkin on jostain syystä vaikea kuvitella sua poskipunariippuvaiseksi :D

  Aa, ehkä pitäisi itsekin tehdä nämä listat. Katsotaan.

  VastaaPoista
 3. Jaana, erikoista! Olen jo monta vuotta ollut poskipunariippuvainen. En omista niitä montaa, mutta jos jonnekin lähden, niin on pakko laittaa kasvoille edes poskipunaa (ja peiteväriä)! Siten en näytä niin kuolleelta, kun olen muuten sen verran kalpea :D Natusan oli hyvä löytö, se ei ole sellasta inhottavaa litkua kuten jotkut käsivoiteet!

  Meillä taitaakin olla paljon samoja lemppareita :--)

  Katri, haha :D Joo, olisi kiva nähdä molemmista sunkin kymmenen lempparia!

  VastaaPoista
 4. Sain nyt valmiiksi Irvingin Kaikki isäni hotellit, ja olen ikuisesti kiitollinen suosituksesta. Kiitos, kiitos, kiitos!

  t. osuttu livejournalista

  VastaaPoista
 5. Salla, apua ihanaa, että osui ja upposi! Kaikki isäni hotellit on hieno kirja, mutta Garp vielä parempi :--)

  VastaaPoista
 6. Siirryn siihen, kunhan saan ensin luettua Kafkan rannalla! Tässä saattaa kestää jokunen hetki. Ylitöinen pääni nukahtaa yleensä suunnilleen kolmen sivun jälkeen, kun joskus ehdin saada kirjan käteeni...

  VastaaPoista
 7. Kommentoin näin jälkijunassa, kun tämä listauksesi meni minulta aikanaan ohi.. :)

  Garpin maailma (sekä kirja että elokuva) teki aikanaan syvän vaikutuksen ja minulla oli kirja pitkään omana hyllyssä, mutta sitten jossain vaiheessa annoin sen pois. Jännä, miten toiset kirjat jättävät pysyvän jäljen ja toisissa se haalistuu, niin että tietää ettei enää palaa kirjaan.

  Lasikellon alla on säilyttänyt paikkansa hyllyssä sekä tietenkin Muumipapan urotyöt ja Annan unelmavuodet <3. Myös Perunankuoripaistoksen olen lukenut.

  VastaaPoista