24.7.2011

Koululaisen tietohaaste

Taava haastoi minut blogissaan mukaan Koululaisen tietohaasteeseen, jonka säännöt kuuluvat näin:

"Lue kouluvuonna 2011-2012 kymmenen sinua kiinnostavaa tietokirjaa, jotka liittyvät tieteeseen, tieteentekijöihin tai kulttuuriin. Kirjoita arvio lukemastasi kirjasta ja kerro, kannattaisiko muiden lukea se."

Napatkaahan tästä haaste mukaan! Siihen tarttuakseen ei tarvitse olla koululainen :--) Haasteeseen lasketaan mukaan myös esimerkiksi elämäkerrat, muistelmat, kirjeenvaihtoteokset... Siis kaiken maailman tietokirjat!

Minä mukamas ajattelin viikonlopun aikana miettiä jo valmiiksi muutamia tietokirjoja, jotka seuraavan lukukauden aikana lukisin, mutta enpä ole ehtinyt. Nyt mieleeni tulee vain syksyllä suomeksi julkaistava Eric Chalinen Maailmanhistorian suurimmat petokset ja ihmiset niiden takana. Kesän aikana lukemani Stephen Weirin Maailmanhistorian huonoimmat päätökset ja Eric Chalinen Maailmanhistorian huonoimmat keksinnöt ovat samaa sarjaa tämän uuden Chalinen kirjan kanssa. Ja onhan minulla ollut jo ikuisuuden kesken kaksi historiaan liittyvää järkälettä: Maailman taiteen historia sekä Maailmanhistorian pikkujättiläinen. Nyt on hyvä syy petrata niiden suhteen :--D

Aloitan syksyllä opintoni ja luulen, että tietokirjoista ei tule olemaan pulaa. Siksi uskalsin lähteä mukaan ensimmäiseen ikinä lukuhaasteeseeni, sillä voin saada tämän jopa toteutettua! Tämä ja mahdolliset tulevat lukuhaasteet löytyvät nyt tagin "lukuhaasteet" alta.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti