31.7.2011

Heinäkuussa luettua

http://www.flickr.com/photos/jiiikoo

Niin se heinäkuu on jo pian ohi. Tänään on ollut sellainen päivä, että voi jo tuntea syksyn ilmassa. Otetaanhan elokuu kuitenkin vastaan ensin.

Heinäkuu oli jälleen oikein hyvä lukukuukausi. Luin yhteensä seitsemän kirjaa:

Pasi Ilmari Jääskeläinen: Harjukaupungin salakäytävät
Astrid Lindgren: Ronja, ryövärintytär
Riikka Pulkkinen: Totta 

Joukossa on kaksi sarjakuvaa, yksi tietokirja, kaksi kotimaista, yksi englanninkielinen ja yksi nuortenkirja. Jälleen monipuolista. Parhaimpia lukukokemuksia olivat sarjakuvat, Harjukaupungin salakäytävät ja Ronja, ryövärintytär. Divine Secrets of the Ya-Ya Sisterhood ja Maailmanhistorian huonoimmat keksinnöt jäivät etäisimmiksi. 

Mitään oikein mullistavan upeaa kirjaa en heinäkuussa lukenut (pois lukien sarjakuvat, ne ovat upeita). Kesäkuussa luin enemmän miesten kirjoittamia kirjoja, nyt heinäkuussa enemmän naisten.

Luettuja sivuja kertyi yhteensä 1776. Keskiarvoksi saadaan 254 sivua.

8 kommenttia :

 1. Vain Hajukaupungin salakäytävät tässä tuttu minulle.

  Luen itsekin nyt tietokirjaa, mutta vien sen rinnalla muuta. ja kun ne olen tehnyt, tartun taas tietokirjaan ja vien sen rinnalla muuta. Yön viimeisinä tunteina haluan lukea fiktiota...

  Elokuussa on jo suloista syksyn lupausta, mutta eivät kypsyvät luumut ja kirsikat saa minulle sukkia jalkaan tai farkkuja päälle. Minä viiletän suvileningissä elokuun viimeiseen päivään. Nyt on paras suvi - minulle.

  Mukavaa elokuuta sinulle!

  VastaaPoista
 2. Minulla on tuo Ronja kesken, lapsena olen lukenut viimeksi. Harjukaupungin salakäytävät odottaa hyllyssäni vielä sopivaa hetkeä.

  Ajattelin itsekin listata lukemani heinäkuussa, että muistan mitä olen lukenut, kun en ehdi niistä aina kirjoittamaan!

  Odotan myös elokuun tuulahdusta ja syksyä, joka on samalla jotain uuden alkua!

  VastaaPoista
 3. Leena, kiitos illan piristyksestä, Hajukaupungin salakäytävät! :D

  Minäkin luen ennen nukkumaanmenoa mieluiten fiktiota. Siten on mukavampaa nukahtaa, ei ole pää täynnä suoraviivaista faktaa.

  Kärsin herkästi palelevista jaloista, mutta minäkään en suostu helpolla vetämään sukkia jalkaan, on sentään vielä kesä ainakin kuukauden verran! Täällä meren rannalla tapaa tuulla koleasti, tuntuu, että siksi syksy saapuu nopeammin.

  Ihanaa elokuuta sinullekin Leena!

  Sara, oi, odotan innolla Ronja-arviotasi. On aina hauska kuulla aikuiseksi kasvaneen arvio lapsuudenkirjasta :--)

  Minä odotan syksyä hieman ristiriitaisin tuntein. Se on myös minulle uuden alku, mutta harmittaa, kun Suomen kesä on niin lyhyt ja minä niin herkästi paleleva :D

  VastaaPoista
 4. Oijoi, minunkin pitäisi pian lukea tuo Ha(r)jukaupungin salakäytävät, kun kaikki tuntuvat siitä niin varauksetta pitävän. :)

  VastaaPoista
 5. Sara, suosittelen mitä pikimmiten lukemaan sen. Minulla on vähän sellainen kutina, että sinä voisit pitää siitä paljon! No, odottelen tulevaisuudessa tulevaa arviotasi :--)

  VastaaPoista
 6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 7. Poistin ed. postauksen, kun tuli kiroitusvireitä :).

  Vähät viluista! Villasukat jalkaan vaan, jos paleltaa. Minusta ei ole oikeastaan suloisempaa kuin lukea villasukat jaloissa :). Siinä on jotain tunnelmaa.

  Reippaasti olet heinäkuussa ehtinyt lueskelemaan. Minulla alkoi vasta luku-urakat, kun nyt edes kaksi tai kolme teosta voisin lukea kuukauden aikana, niin olisi hyvä.

  t. Leinikki

  VastaaPoista
 8. Leinikki, tänään on ollut oikea villasukat jalkaan -päivä! Myöskin teepäivä sekä mustikkapiirakkapäivä :D Jep, heinäkuu meni aika lukuisissa merkeissä, mutta elokuu on alkanut surkeasti. Minulla on tavoitteena suunnilleen kirja per viikko -tahti eli neljä kirjaa kuussa, mutta se ylittyy aika helposti. Saa nyt nähdä miten käy, kun syyskiireet alkavat :--)

  VastaaPoista