1.6.2011

Lukunurkkaus + toukokuussa luettua


Suosin kahta tiettyä paikkaa lukemiseen: sänky ennen nukkumaanmenoa ja kuvassa näkyvä olohuoneen iso divaanisohva. Olohuoneessa tulee vietettyä eniten aikaa ja nimenomaan tuo divaani on se minun lempipaikkani. Siinä on mukava köllötellä, katsoa televisiota ja lukea kirjoja ja lehtiä. Selkätyynystä alkaa jo huomata, että siihen tulee paljon nojailtua :--D

Ajattelin myös ensimmäistä kertaa tehdä katsauksen toukokuuhun eli mitä ja minkälaista tulikaan luettua:

Terry Pratchett: Magian väri
Guillermo del Toro, Chuck Hogan: Vitsaus
Angela Sommer-Bodenburg: Ystäväni pikku vampyyri
Mary S. Lovell: Mitfordin tytöt
Terry Pratchett: Valon tanssi

Luin siis yhteensä viisi kirjaa, joka on melko tavallinen kuukausittainen määrä minulle. Erikoista kuitenkin, että sain näinkin paljon luettua, koska toukokuussa minulla oli pääsykokeet, joihin lukeminen verotti aika paljon aikaani. Johtunee varmaan siitä, kun kaikki luetut kirjat olivat hyviä, minkään lukemisesta ei muodostunut pakkopullaa. Ja onhan tuossa pari lyhyempääkin kirjaa mukana.

Paras kirjoista oli Mitfordin tytöt ja keskinkertaisin Magian väri. Luettuja sivuja kertyi yhteensä 1750, keskiarvon ollessa 350 sivua.

Toukokuussa tein myös erään todella hauskan kyselyn, tehkää tekin!

Ihanaa kesäkuuta!

8 kommenttia :

 1. Kiva lukunurkkaus. Tuossahan yhdistyvät kaksi lukijoiden lempipaikkaa, sohva ja sänku, kun divaanilla voi löhäillä rennosti. Kiitos haasteeseen vastaamisesta!

  VastaaPoista
 2. Ompa mukavan näköinen soppi sulla :)

  VastaaPoista
 3. Houkuttelevan näköinen lukunurkka :-) Se että saa jalat nostettua ylös takaa mukavan rennon lötkötysasennon...

  VastaaPoista
 4. Viihtyisän näköinen lukunurkka! Ja ihanan valoisa myös! :)

  En ole koskaan lukenut Terry Pratchettia, mutta kiinnostuin miehen teoksista, kun näin hänestä dokumentin tv:stä. Tosin dokumentti käsitteli kirjailijan Alzheimerin tautia, mutta siitä huolimatta miehestä itsestään tuli kujeilevan veikeä ja hummorintajuinen kuva. Silloin ajattelin että jos miehen kirjat ovat noin pilke silmäkulmassa kirjoitettuja, voisin lukea niitä mielelläni! Pitää kokeilla! :)

  VastaaPoista
 5. Jenni, mukava oli hieman kuvailla. Juu, tuossa tulee kyllä oltua väliin selällään ja väliin istuallaan ja kaikkea siltä väliltä :D

  Elsku, sitä se on!

  Booksy, jalat on ehdottomasti saatava ylös, muuten lukeminen ei tunnu samalta!

  Sara, meidän asunnon kaikki ikkunat antavat etelään päin, joten valoista on, mutta arvaa vain kesähelteellä... tämä kämppä on kuin sauna! Silloin sitä toivoisi, että olisi edes yksi huone johonkin muuhun ilmansuuntaan.

  Kannattaa kokeilla. Silloin kun itse tartuin ensimmäiseen Pratchettin kirjaani, pelkäsin sen olevan sellaista tylsää, oikein tavanomaista fantasiaa, velhoja ja lohikäärmeitä. No, velhoja ja lohikäärmeitä löytyikin, mutta ne hölmöt hahmot ja se huumori! Jäin heti koukkuun :--)

  VastaaPoista
 6. Divaanisohvat ovat parhautta!

  Olen tässä blogikierroksellani tajunnut, että unohdin omassa koontipostauksessani eritellä kuukauden topit ja flopit. Niistä on aina kiva lukea. Ehkä lisään omani vaikka kommenttiosioon...

  VastaaPoista
 7. Laura, mistä olette tuon sohvan hankkineet? Terveisin etsimme juuri sohvaa itsellemme

  VastaaPoista
 8. Karoliina, en voisi enää kuvitellakaan meille mitään muuta sohvaa kuin divaanisohvan. Varsinkin tämä meidän on sen verran jättimäinen, että mahdumme sohvalle kumpainenkin loikoilemaan väljästi. Useampi vieraskin mahtuu sohvalle yhdellä kertaa!

  Katri, sohva on täkäläisestä Kallen kalusteesta (kuuluu Laulumaahan), joten sen alaisista liikkeistä etsimään! En tiedä löytyykö enää samaa sohvaa, kun tuon ostamisesta on jo aikaa, mutta jospa jokin muu kiva :--)

  VastaaPoista