11.6.2011

Kirjamessun tulos

Tänään starttasi käyntiin jokavuotiset Pohjois-Suomen kirjamessut Oulun Madetojalla ja tulihan siellä käytyä. Lyhyeksi käyminen jäikin, sillä messut olivat suuri pettymys. 8 euron lippu oli aivan liian paljon siihen nähden, mitä messut tarjosivat: kirjailijavieraita, jotka eivät minua kiinnostaneet (en tosin heitä mennytkään kuuntelemaan) ja aivan liian vähän osastoja ja kirjamyyntiä. Kirjoja kun myytiin enimmäkseen kahvilan edessä olevalla osastolla, jossa oli tarjolla suurimpien kustantamoiden kirjoja sekä yhdellä divariosastolla. Siis vain kaksi kunnon kirjamyyntiosastoa!

Sarjakuvapuolikin oli todella pieni ja entä se musiikki? Joku kävi välillä soittamassa kitaraa :--) Jos olet siis aikeissa vierailla messuilla vielä tänään tai huomenna, kannattaa harkita. Tietenkin jos jokin tietty kirjailijavieras kiinnostaa, niin ehkä 8 euroa on hintansa väärti. Opiskelijat, eläkeläiset, lapset ja varusmiehet pääsevät sisään 4 eurolla, mikä vielä on ok.

Messujen jälkeen kävimme sitten poikaystäväni kanssa kahdessa eri antikvariaatissa ja löysimme rahoillemme parempaa käyttöä: hälle sarjakuvia ja minulle tämä:

 

Ehkä parempi onni ensi vuonna (tosin nyt kaksi viimeisintä kirjamessua on ollut aika heikkoa tasoa... täytyy kai lähteä Helsinkiin messuilemaan!)

14 kommenttia :

 1. Maija / kirjojen keskellä11.6.2011 15.10

  Kuulostaapa köykäisiltä messuilta :/
  Mutta Ronja on kyllä hyvä löytö! :)

  VastaaPoista
 2. Harmi!

  Täällä Turussa messuja on ollut jo niin kauan, että aina välillä tunnen semmoista väsymystä että mietin viitsinkö mennä enää ollenkaan. Mutta kyllä tähän asti aina on löytynyt mielenkiintoista ohjelmaa ja hyviä tarjouskirjoja.

  Harvemmin olen kiinnostunut niistä jutuista joilla messuja mainostetaan, mutta jos jaksaa tavata esitteen tarkkaan, joukossa on aina jotain uteliaisuutta herättävää.

  VastaaPoista
 3. Ihanaa, että löysit Ronjan! En ole muutamaan vuoteen jaksanut käydä edes Helsingin kirjamessuilla (elämäntilannekin toki vaikuttaa), koska en halua maksaa siitä, että pääsen johonkin hehtaarihalliin ostamaan niitä samoja kirjoja, joita voi tilata netistä jopa kymmenen euroa halvemmalla! Hyvät kirjailijaesiintymiset kyllä kiinnostavat, mutta eivät kohdallani tarpeeksi.

  VastaaPoista
 4. Maija, oli kyllä suuri pettymys :--( Paikka oli tosi kiva, melko pieni, mutta olisi sinne enemmänkin osallistujia mahtunut! Ronja oli mukava löytö, kun olen ajatellut sen tänä kesänä lukea. 8 euron hintakaan ei ollut niin paha, kun kirja on tosi hyväkuntoinen.

  Erja, täällä messujen kirjat eivät edes olleet kovin edullisia. Vitosella sai pokkareita, mutta kovakantiset (varsinkin uudemmat) saattoivat helpostikin maksaa yli 20 euroa. Samaan hintaan saa melkein jo kirjakaupastakin ja antikvariaateista ja kirppareilta voi löytää uutuuksia paljon halvemmallakin.

  Se on varmaan tämä pohjoinen sijainti + messujen pienimuotoisuus, joka ei oikein jaksa vetää kirjailijoita mukaan - muita kuin täkäläisiä ja he taas ovat melko tuntemattomia minulle.

  Pienen mökin emäntä, Ronja oli huippu löytö! Täytyy alkaa käydä useammin antikvariaateissa. En nimittäin ole pitkään aikaan käynyt ja en enää muistanutkaan, että miten hyviä kirjoja niistä voi löytääkään :D

  Kirjojen messuhinnat eivät kyllä ole hirveän suuri houkutin, kun ne eivät todellisuudessa ole paljoa edullisemmat kuin kaupoissakaan. Ei ainakaan täällä ollut. Minuakin voisi kiinnostaa kirjailijaesiintymiset, jos vain olisi niitä mielenkiintoisia tyyppejä paikalla. Viime kesän messuilla oli sentään Peter Franzén - kelpasi maksaa pääsylipusta pelkästään kyseisen miehen vuoksi :D

  VastaaPoista
 5. Turussa oli kyllä viimeksi ihan hyvät messut. Kirjoja oli paljon ja ihan hyviä alennuksiakin. Ja kiinnostavia kirjailijoitakin vielä! (Ja toki päästiin ilmaiseksi sisäänkin vielä.)

  VastaaPoista
 6. Katri, no niinpä tietysti! Ehkä harkitsenkin sitten matkaa Turkuun, jotta pääsen vielä siivelläsi ilmaiseksi sisään! Kallis kirjamessumatka tulossa, mutta ei voi mitään :DD

  VastaaPoista
 7. Harmillista tosiaan! Kirjoitan itse huomenna kahden päivän saldosta. Tänään messuilin pikkumiesten kanssa ja yllättävän mukavaa oli.

  VastaaPoista
 8. Mukava kuulla sitten sinunkin fiiliksesi messuista Paula. Ja onneksi te viihdyitte paremmin :--)

  VastaaPoista
 9. En minäkään saanut messuista hirveästi irti. Voin kuvitella että messukonkareilla pettymys oli vielä suurempi, ensikertalaisena minulla kuitenkin oli omanlainen fiilis käydä siellä ;)

  Kovakantiset kirjat tosiaan oli ihan järjettömän hintaisia, poikkeuksena osa lastenkirjoista jotka puolestaan oli halpoja (5€).

  Onneksi Prismassa ollut Milla Paloniemi paikkasi sarjisten vähyyden messuilla :)

  Olen niin samaa mieltä tuosta Peter Franzén -kommentista!

  VastaaPoista
 10. Villasukka kirjahyllyssä, huomasinkin, että olet myös kirjoittanut messuista. Täytyy käydä heti seuraavaksi lukemassa!

  Olisipa lapsi, jolle olisi ostanut niitä lastenkirjoja :D Ne näyttivät kyllä kivoilta.

  Vau, siistiä, että törmäsit Paloniemeen. Sarjiksia ei kyllä ollut juuri nimeksikään messuilla. Jotain paikallista vaan ilmeisesti. Olisihan niihinkin kiva tutustua, mutta äh, muutama sarjis pöydällä ei hirveästi kiinnostanut lähteä tarkemmin tutkimaan.

  Hih, minulla jopa on Franzénin kirja vielä lukematta! Mutta oli mielenkiintoista kuunnella hänen kertovan siitä ja onhan miestä aina ilo katsellakin... :D

  VastaaPoista
 11. Minulla on se Franzénin kirja menossa äänikirjana, herran itsensä lukemana :) Franzén kuulostaa(kin) todella hyvältä!

  VastaaPoista
 12. Vau, haluan kans! Sitä olisi kyllä miellyttävää kuunnella :--D

  VastaaPoista
 13. Se löytyi Yle Areenasta, mutta oli ladattavissa vain tietyn ajan. En tiedä löytyisikö jostain muualta.

  VastaaPoista
 14. Hei, nyt muistankin jonkun joskus tuosta vinkanneenkin, mutta en sitten tietenkään älynnyt ladata! Toivottavasti se tulisi vielä uudelleen ladattavaksi :--)

  VastaaPoista