30.6.2011

Kesäkuussa luettua

Infrared-kuvan on ottanut poikaystäväni Sanginjoella 28.6.2011
http://www.flickr.com/photos/jiiikoo

On taas aika katsastaa kesäkuussa luetut kirjat. Ajattelin ensin tätä kirjoitusta huomiselle, mutta tämän hetkinen kirja on menossa vielä sen verran alussa, että tuskin saan sitä huomiseen mennessä luettua. Joten mikäpä ettei, että jo tänään katsotaan mitä olen tässä kuussa saanut luetuksi! Lista näyttää tältä:

Claudie Gallay: Rakkaus on saari
Guillermo del Toro, Chuck Hogan: Lankeemus
Tove Jansson: Vaarallinen juhannus
Alexander McCall Smith: The No. 1 Ladies' Detective Agency 

Yhteensä siis seitsemän kirjaa. Keskivertomäärä kuukaudessa on minulla siinä viiden kieppeillä, joten tämä kuu oli hieman sitä parempi. Kaikki lukemani kirjat olivat vieläpä hyviä, kukin omalla tavallaan. Yhtäkään en joutunut lukemaan suu irveessä. 

Lista kuvastaa hyvin kirjamakuani ja sitä, että kaipaan vaihtelua. Luin niin muutaman kauhuaiheisen kirjan kuin kevyempääkin kirjallisuutta sekä yhden tietokirjan. Enemmän ulkomaalaista kuin kotimaista. Enemmän miehiä kuin naisia.

Parasta tästä satsista on melkein mahdoton valita. Jos katsotaan antamieni tähtien perusteella, Rakkaus on saari ja Vaarallinen juhannus saivat niitä eniten. Vähiten miellyttävin puolestaan oli Lankeemus. 

Luettuja sivuja kertyi yhteensä 2008, keskiarvon ollessa pyöristettynä 287 sivua.

5 kommenttia :

 1. Noita Mma Ramotswe-kirjoja olisi kiva kokeilla joskus :)

  VastaaPoista
 2. Mahtavan monipuolista, jesh! Ja terkkuja kuvaajalle, että otos on todella upea :-)

  VastaaPoista
 3. Siisti kuva! Ja mukava lista. Minua houkuttaisi lukea Rakkaus on saari, mutta katsotaan, koska ehtisi.

  VastaaPoista
 4. Sanginjoki on kiva paikka. Mielikuviini kuuluvat valitettavasti myös piikikkäät hyttyset :-). Kuva on hieno!

  Ostin kerran lahjaksi tuon Mma Ramotswen ensimmäisen sairaslomalaiselle. En ole sittemmin kysynyt, tykkäsikö lahjan saaja paketin sisällöstä. Tämä oli hyvä muistutus palata aiheeseen!

  VastaaPoista
 5. Maria, suosittelen!

  Booksy, terkut välitetty ja kuvaaja on oikein otettu :--) En kyllä yhtään osaa lukea samantyyppisiä kirjoja putkeen! Siksi kirjasarjojenkin kanssa venyy ja venyy ennen kuin saan sellaisen kokonaan päätökseen :D

  Katri, Rakkaus on saari on hieno kirja. Toivottavasti ehdit lukaista sen pian!

  Paula, Sanginjoki oli ihan uusi tuttavuus minulle. Sitä kun on asunut lapsuutensa muualla ja ei asu sillä puolella Oulua :D Hyttysiä siellä kyllä riitti viimeksi käydessämme, mutta myrkyt piti ihan hyvin loitolla. Aikaisemmalla kerralla oli viileämpää ja tuulisempaa eikä hyttysiä ollut yhtään. Niin ja kiva, että tämä toimi muistutuksena sinulle, hih!

  VastaaPoista