8.5.2011

Romaanihahmojen saappaissa -haaste


Vinttikamarissa-blogin Ahmu haastaa täällä kaikki mukaan Romaanihahmojen saappaissa -haasteeseen ja minä laitan nyt tämän haasteen eteenpäin! Tehtävänä on vastata alla oleviin kysymyksiin, joista selviää suhteeni lukemieni romaanien henkilöihin.

1. Minkä romaanin päähenkilönä voisit haluta olla?
Juuri nyt on sellainen olo, että haluaisin olla Anna Godbersenin Huumaa-kirjan Elizabeth Holland. Nuoren naisen ahdinko on toisaalta vähän ikävä juttu, mutta se aika, se ympäristö! Mielummin olisinkin hänen kapinoiva ja ovela sisarensa Diana, mutta kun tässä nyt kysyttiin sitä päähenkilöä...

2. Minkä romaanin maisemaa haluaisit katsella, kun kurkistat ulos ikkunastasi?
L.M. Montgomeryn Anna-kirjojen Prinssi Edwardin saari on varmaan huikean kaunis maisemaltaan mitä Annaan on uskominen.

3. Kenen haluaisit rakastuvan sinuun?
En meinannut millään aluksi keksiä tähän vastausta ja poikaystäväni ehdotti sitten Douglas Adamsin Linnunrata-trilogian Zem-nimistä patjaa, HEH HEH! Mutta sitten keksin: ei kyllä yhtään haittaisi jos J.R.R. Tolkienin Taru sormusten herrasta -trilogian Aragorn rakastuisi minuun! Varsinkaan jos hänessä olisi Viggo Mortensenin kanssa samaa näköä...

4. Kuka voisi olla paras ystäväsi?
Jatketaan Montgomerylla: Anna Shirley olisi suloinen ja uskollinen ystävä.

5. Mihin seikkailuun et olisi halunnut joutua mukaan?
Tällä hetkellä minulla puolessa välissä oleva Guillermo del Toron ja Chuck Hoganin Vitsauksen tarina kuulostaa niin kammottavalta, että en välittäisi olla siinä osallisena. En myöskään haluaisi olla mukana Stephen Kingin Hohdon pikku lomamatkalla, hrr!

6. Kenen kanssa haluaisit käydä pitkän keskustelun?
Miten kammottavalta tahansa tämä kuulostaakin, niin Thomas Keneallyn Schindlerin listan Oskar Schindlerin (joka ei edes ole fiktiivinen hahmo) kanssa olisi mielenkiintoista keskustella. Hänellä olisi melkoinen tarina kerrottavanaan. 

7. Kenen laittamaa ruokaa tahtoisit maistaa?
Ei tähän ole kuin yksi ainoa oikea vastaus: Tove Janssonin Muumimamma!

8. Kenen kanssa et haluaisi joutua riitoihin?
Chuck Palahniukin Fight Clubin Tyler Durden on sen verran hullu jätkä, että en mielelläni sanoisi hänelle yhtäkään poikittaista sanaa!

9. Missä talossa tai kodissa tahtoisit asua?
Unelmakotini olisi kaupunkikoti. Audrey Niffeneggerin Hänen varjonsa tarinan kaksostyttöjen asunto Lontoossa voisi olla lähellä unelmaani.

10. Kuka tai mikä pelottaisi sinua?
Minua pelottaisi, jos kuulisin koko ajan perässäni tuhansien jalkojen jatkuvan tepsutuksen. Kun katsoisin taakseni, näkisin vain tavallisen matka-arkun, aivan niin kuin Terry Pratchettin Magian värissä.

7 kommenttia :

 1. Aika hauska, jos aikataulu antaa myöten niin tartun tähän jossain vaiheessa :). Olen samaa mieltä tuosta maisemasta, Anna-kirjoissa kuvataan ihanasti kukkivia omenapuita, "tummaa päilyvää aallokkoa", myöhemmissä Annoissa myös enemmän merta...

  Nyt alkoi vielä enemmän harmittamaan, etten ole saanut Hänen varjonsa tarinaa käsiini. Unelmatalokin vielä...

  VastaaPoista
 2. Kiva kun osallistuit! Mielenkiintoisia vastauksia!

  VastaaPoista
 3. Tämä on tosi hauska. Pitää yrittää keksiä omat vastaukset. :)

  VastaaPoista
 4. Hauska haaste!Yritän ehtiä osallistua. Kolmosvastauksesta olen samaa mieltä, eli Aragorn saisi tosiaan rakastua minuun (vaikken koskaan ajattele Aragornia Viggo Mortensenin näköisenä).

  VastaaPoista
 5. Huiman hyvä haaste ja osuvat vastaukset! Ehdottomasti otan haasteen vastaan heti kun ehdin.

  VastaaPoista
 6. Oi, onpa piristävä haaste! Täytyy sopivan ajan tullen tehdä itsekin. Muumimamman ruoka -sitä, kun saisi ravintolan menusta! :-D

  VastaaPoista
 7. Kiitos kommenteista kaikille ja tehkää ihmeessä tämä haaste, oli nimittäin todella hauskaa miettiä vastauksia tällaiseen erilaiseen kyselyyn! :--)

  VastaaPoista