1.4.2011

Day 1: Best book you read last year

Haastetta jo heti alkuun! Mikä kirja voisi ylittää kaikki muut kun vertaillaan viime vuonna lukemiani kirjoja? Täällä listasin viime vuoden top 10 kirjat ja voin todeta, että lista koostuu hyvin erilaisista, upeista ja ihanista kirjoista. Miten niitä voi edes vertailla keskenään?

Esimerkiksi Adamsin Ruohometsän kansa ei viehättänyt minua aluksi, mutta loppua kohden se oli loistava ja jäi kummittelemaan mieleeni pitkiksi ajoiksi. Se on minusta hyvän kirjan merkki. Godbersenin Huumaa viihdyttää erinomaisesti ja rakastan sen miljöötä ja Gruenin Vettä elefanteille on sekin upea kuvaus entisajan sirkuselämästä. Aloitin viime vuonna lukemaan Muumi-kirjoja ja Muumipapan urotyöt kolahti kovaa ja on sitä paitsi hurjan söpö. Keneallyn Schindlerin lista taas on raadollinen ja hyvin koskettava. Montgomeryn Annan nuoruusvuodet herätti uudelleen kiinnostukseni tyttökirjoja kohtaan ja Plathin Lasikellon alla on yksi ehdottomia suosikkikirjojani. Näiden seassa voisi vielä olla Kirjallinen piiri perunankuoripaistoksen ystäville, mutta sain sen luettua vasta tämän vuoden puolella.

Okei, pitkän pohdinnan jälkeen valitsen viime vuoden parhaaksi kirjaksi Tove Janssonin Muumipapan urotyöt!

Kirja on ensimmäinen lukemani Muumi-romaani ja toistaiseksi niistä paras. Kirjassa on makuuni paljon seikkailua ja huumoria sekä kaunis ja suloinen kuvitus (katsokaa nyt tuota kanttakin!).

Lisää kirjasta voi lukea täältä.

9 kommenttia :

 1. Jee, Muumit! Mitkä Muumit sulla on vielä lukematta? Kun mä olen ihan hukassa sen paljouden kanssa ja nyt mulla on aika vahva kutina, että Näkymätön lapsi olisi enää jäljellä. Ja sitten ne jotkut kuvakirjahässäkät, koska eksyn aina kirjaston lasten puolella, enkä osaa pyytää apua.

  VastaaPoista
 2. Karoliina, eikös vain :--)

  Janninna, mulla on enää lukematta Vaarallinen juhannus, Näkymätön lapsi ja Muumipappa ja meri näistä romaaneista. Viisi oon lukenut eli 5 + 3 = 8. Kahdeksan niitä siis varmaan on :D Mä haluisin lukea ne sarjikset!

  VastaaPoista
 3. Voi suosittelen lämpimästi niitä sarjiksia! En olekaan lukenut niitä pitkään aikaan. Kaverilta saan kohtajoskus Näkymättömän lapsen lainaan, niin sen jälkeen voisi hotkaista nuo kovia kokeneet sarjakuvat. Jaana jotain 6-vee ei osannut oikein arvostaa mustavalkoisia sarjakuvia...

  VastaaPoista
 4. Janssonin kynänjälki myös kuvituksessa on kyllä upeaa. Muumipappa ja meri kannattaa lukea, ihana teos. Itse pidän eniten juuri niistä Muumikirjoista, joissa Muumipappa on pääroolissa. :-)

  VastaaPoista
 5. Janninna, ne ovat sinulla omina? Oi, minäkin haluan!

  Kaisa, Muumipappa ja meri onkin ainoa kolmesta vielä lukematta olevasta Muumi-kirjasta, joka täytyy kaivella esiin kirjastosta (kaksi muuta sain joululahjaksi). Sitä kyllä odotan innolla, Muumipappa on hauska hahmo :--)

  Ps. Olet myös oululainen kirjabloggaaja, miten hauskaa! Tulen lukijaksesi ja linkitän sinut :--)

  VastaaPoista
 6. Ihana valinta! Jansson oli kyllä varsinainen kynävelho!

  VastaaPoista
 7. Valkoinen kirahvi, kaikin puolin erinomainen kynävelho :--) Uskon, että tähän kirjaan tulen palaamaan vielä myöhemmälläkin iällä.

  VastaaPoista
 8. Joo niinpä olen, kurkkaahan blogiini :-)

  VastaaPoista