6.4.2011

Day 6: A book that makes you sad

Minun on pakko mainita tähän kohtaan kaksi hienoa ja surullista kirjaa. Molemmat itse asiassa ovat myös ehdottomia suosikkikirjojani tähän mennessä luetuista, löytyisivät taatusti top 5 -listaltani jos sellaisen tekisin.

Ensimmäinen on Audrey Niffeneggerin Aikamatkustajan vaimo. Ihana ja kamala. Onnellinen ja surullinen. Traaginen ehdottomasti. Takuulla avaa kyynelkanavat jos sellaiseen on vähänkään taipumusta. Toinen valintani on Cormac McCarthyn Tie. Kirjassa isä ja poika vaeltavat tulevaisuuden tuhotussa maailmassa, he ovat niitä harvoja, jotka ovat säilyneet hengissä. Kirja ei kuitenkaan keskity tuhoon (joka itse asiassa jää muutenkin kysymysmerkiksi), vaan kertoo koskettavasti isän ja pojan välisestä suhteesta. Kirja on yhtäaikaa valoisa ja pimeä. Koskettavuus ja muutamat kirjan tapahtumat tekevät siitä minulle surullisen kirjan. 

3 kommenttia :

 1. Oi, aloitin kerran tuota Tietä ja tykkäsin kovasti, mutta sitten mies joutui sairaalaan enkä ehtinyt lukea ja kirja piti palauttaa kirjastoon... en ole muistanutkaan! Kiitos kun muistutit :)

  VastaaPoista
 2. Minä kyllä _niin_ haluan lukea tuon Aikamatkustajan vaimon. Aloitan ehkä leffalla, joka odottaa digiboksilla. Ja tuo Tie... siitäkin tavallaan kiinnostuin leffana trailerin nähtyäni (mistä tahansa leffasta saadaan aina kauhean kiehtova traileri aikaiseksi), etenkin kun siinä oli suosikkini Viggo Mortensen. Mutta sitten taas tiedän, etten tykkää dystopioista, joten ehkä en Tietä kuitenkaan lue.

  VastaaPoista
 3. Elma Ilona, kiva, että tää muistutti sua Tiestä. Suosittelen ihan hirveästi lukemaan sen!

  Karoliina, jos et Tietä aio lukea, niin elokuvakin on ihan hyvä keino tutustua siihen :--D Sekin nimittäin oli todella hyvä, näitä sarjassamme "hyvä leffa kirjan pohjalta", ja vieläpä todella uskollinen kirjalle. Ja ah, Viggo Mortensen on myös minunkin suosikkejani!

  VastaaPoista