5.4.2011

Day 5: A book that makes you happy

Muutamissa kirjablogeissa onkin jo ehditty pohtia sanan "happy" merkitystä tämän päivän tehtävänannon kohdalla. Huomisen tehtävänannossa nimittäin pyydetään kertomaan kirja, joka on tehnyt surulliseksi ("sad") ja sen vuoksi tässä yhteydessä "happy" kääntyisi luontevammin iloiseksi, ei onnelliseksi. Oli niin tai näin, valitsemani kirja tekee minut molemmiksi jo kun ajattelenkin sen nimeä ja tarinaa.

Kirja, joka tekee minut onnelliseksi ja/tai iloiseksi on Mary Ann Shafferin ja Annie Barrowsin Kirjallinen piiri perunankuoripaistoksen ystäville. On totta, että kirjan tarinalla on pimeämpikin puolensa, tarina kokonaisuudessaan ei ole onnellinen, mutta sitä lukiessani koin paljon onnellisia ja iloisia tunteita. Guernsayn saaren elämä ja sen asukkaat tulevat kirjassa lähelle ja kirjemuotoisena se koskettaa, naurattaa ja ihastuttaa. Oikea hyvän mielen kirja!

9 kommenttia :

 1. Laura, upea valinta! Minä niin pidän myös tuosta kirjasta.

  VastaaPoista
 2. Eikös vain Leena! Tämä on ehdottomasti yksi ihanimmista ja parhaimmista lyhyen blogihistoriani aikana lukemistani kirjoista.

  VastaaPoista
 3. Hieno valinta! Tässä blogeja lukiessani olen jo törmännyt moneen kirjaan, jotka olisin voinut valita. Esim. Erlend Loen Supernaiivin. Vastatessani tähän viitoskohtaan päähän ei pälkähtänyt mitään, joten lintsasin vähän ja kirjoitin eri tavalla.

  KPPY on ihana kirja, kaikesta huolimatta. En ihmettele, että Juliet rakastui saareen ja sen asukkaisiin, niin minäkin tein :)

  Pidän kirjeromaanista, mutta niitä löytää harvoin ja hyvin kirjoitettuja vielä harvemmin. Huokaus. Pidän myös kirjekokoelmista, ja niihin pätee sama.
  Eikö ole ihanaa, kun joskus vielä saa vanhanaikaisia kunnon kirjeitä?

  VastaaPoista
 4. KPPYtä pitelin jo kerran kaupassa kädessä, mutta vielä jäi hankkimatta. Mutta täytynee sekin lukea!

  VastaaPoista
 5. Minä haluan hirveästi lukea tämän kirjan, ja olen ihan varma, että se olisi minullekin todellinen hyvänmielen kirja!

  VastaaPoista
 6. Taava, Supernaiivi kuuluu myös minusta tähän kategoriaan :--) No niinpä, missä kaikki hyvät kirjeromaanit ovat? Haluan lukea lisää! Hih, yritin tuossa viime vuoden puolella hankkia itselleni muutaman ulkomaalaisen kirjekaverin. Ajattelin, että olisi hauskaa taas lähetellä oikeita kirjeitä ja samalla treenata englantia. No, löysinkin muutaman, mutta kirjoittelu lopahti heti alkuunsa ;--( Sain kuitenkin yhden sähköpostikaverin, kummasti niitä sähköposteja silti jaksaa kirjoittaa... :--D

  Kirsi, voi ei, ehdottomasti hankit sen käsiisi!

  Karoliina, minä uskon niin myös! Olisi mukava kuulla mielipiteesi siitä :--)

  VastaaPoista
 7. Haa! Onnellisuus oli taas se, mitä minä ajattelin ensin. Ilo olisi kyllä ollut helpompi, huomaan. Mutta iloitsen, että onnellisuudesta lähdin liikkeelle. Ilo ja onni, ilman niitä ei elämä olisi elämisen arvoista. Aika hauska, että tämän saattoi tulkita. Se oikeastaan antaa mukavasti erilaisuutta myös vastauksiin.

  VastaaPoista
 8. Tääkin tahtoo lukea KPPPY:n! Sitä vain ei ole hankittu meidän kyläkirjastoon, that makes me sad :( ;)

  VastaaPoista
 9. Valkoinen kirahvi, minustakin on kiva, että jotkut ovat tulkinneet tämän iloksi, jotkut onneksi ja jotkut molemmiksi, erilaisten vastausten vuoksi juurikin. Minä tulkitsin molemmiksi, sillä KPPY tekee minut niin iloiseksi kuin onnelliseksikin :--)

  Pienen mökin emäntä, mikä vääryys! Nyt patistamaan kirjaston väkeä hankkimaan se ;--D

  VastaaPoista