29.4.2011

Day 29: A book everyone hated but you liked

Mahdoton tehtävä kirjaimellisesti nimetä sellaista kirjaa, josta minä pidin, mutta kaikki muut eivät. Pointti tuli kuitenkin selväksi. Kirja, josta pidin ja jota usea on arvostellut kovinkin ottein, on Dan Brownin Da Vinci -koodi. Kirja ei kuulu lähellekään suosikkikirjojeni joukkoon eikä se ole minusta todellakaan mikään taideteos eikä sillä ole mitään syvällistä annettavaa, mutta kirja yksinkertaisesti viihdytti minua. Ehkä jotkut muut ovat ottaneet sen liian tosissaan, lukeneet sitä kulmat kurtussa, pystymättä ottamaan sitä "aivot narikkaan"-viihteenä?

4 kommenttia :

 1. Totta, Brown on todellakin viihdekirjailija, ja sellaisena hänen tuotantoaan pitää lukea! Kyllä Da Vincin seurassa kuluu lomapäivä ihan rattoisasti, ja pitääkö muuta aina vaatia?

  VastaaPoista
 2. Kirsi, aivan. Varsinkin viihdyin kuvitetun laitoksen parissa. Tykkään paljon taiteista ja arkkitehtuurista ja niitähän kirjan kuvissa riittää. Da Vinci -koodin tapainen kirjallisuus on yhtälailla mukavaa viihdettä kuin vaikka Sophie Kinsellan Himoshoppaajat, ainakin minulle. Tietenkin on niitäkin, jotka eivät jaksa ollenkaan viihdekirjallisuutta lukea. Minun on kuitenkin pakko välillä saada luettavakseni jotain kevyempää!

  VastaaPoista
 3. Hih, minulla oli täsmälleen sama valinta! :D Hieman nolostellen tämän aina tuon ilmi tietyissä lukijapiireissä... miksiköhän?

  VastaaPoista
 4. Valkoinen kirahvi, niin, miksiköhän? Mutta ei varmaan moni mielellään myönnä tykkäävänsä esimerkiksi harlekiineista, kun nekin ovat niin parjattua kirjallisuutta.

  VastaaPoista