25.4.2011

Day 25: A character who you can relate to the most

Viime päivät ovat olleet helppoja tämän haasteen osalta, mutta nyt kyllä meni jälleen miettimiseksi. En tiedä olenko vielä löytänyt sellaista fiktiivistä henkilöä, johon olisin voinut samaistua ihan kunnolla. Eipä ainakaan tule mieleeni. Mutta jotain edes hieman samaistuttavia? No, Iida Rauman Katomisten kirjan päähenkilön kanssa tunsin jossain määrin yhteyttä. Sama ikäluokka ja osittain samat ajatukset vaikuttivat siinä paljon. Tunnen tällä hetkellä jonkin verran yhteyttä myös L.M. Montgomeryn Annaan, sillä luen paraikaa Annan unelmavuosia, jossa Anna on parikymppinen ja jo järkevöitynyt opiskelija. Minussa ja Annassa lapsena ei kyllä juuri mitään samaa ole, mutta Annan vanhetessa olen löytänyt meistä yhteisiä piirteitä.

2 kommenttia :

  1. Kukapa ei edes jossain elämänsä vaiheessa samaistuisi Annaan. Minä liikaakin, sillä halusin olla kuin Anna. Sinä myöhemmin, jolloin Anan tuli romanttisia, osin jopa melankolisia sävyjä.

    Olethan lukienut Sisko Ylimartimon kirjan Anna ja muut ystävämme, joka on avain koko Annan ja sitä kautta myös Maudin persoonaan.

    VastaaPoista
  2. Leena, voi, varmasti on tuhansia ja taas tuhansia naisia, kaikista mahdollisista eri ikäluokista, jotka ovat samaistuneet Annaan. Annasta tosiaan kun löytyy monia eri puolia ja sävyjä. En ole vielä lukenut tuota Ylimartimon kirjaa. Ajattelin lukea sen vasta kun olen Montgomeryn tuotannon tahkonnut suurin piirtein läpi :--)

    VastaaPoista