19.4.2011

Day 19: Favourite book turned into a movie

Tänään luvassa parhaat kirjasta tehdyt elokuvat:

Cormac McCarthy: Tie
Thomas Keneally: Schindlerin lista
J.R.R. Tolkien: Taru sormusten herrasta -trilogia
Stephen King: Hohto
Chuck Palahniuk: Fight Club
Ken Kesey: Yksi lensi yli käenpesän

Kaikista ylläolevista kirjoista ja niistä tehdyistä elokuvista olen tykännyt todella paljon. Tie ja Schindlerin lista ovat molempina versioina karun koskettavia. Taru sormusten herrasta - tarvitseeko edes sanoa mitään? Kuninkaan paluu on kirjana että elokuvana trilogian paras. Hohto on elokuvana (jos puhutaan tästä Kubrickin filmatisoinnista) hyvin erilainen kuin kirja, itse asiassa paljon parempi. Fight Club -leffa on hyvin uskollinen kirjalleen, molemmat siis huippuja, ja Yksi lensi yli käenpesän on hervoton niin kirjana kuin elokuvanakin.

2 kommenttia :

  1. Pidän sekä Foght Clubista että Schindlerin listasta elokuvina niin, että en ole varma, haluanko/uskallanko edes lukea kirjoja - entä jos ne eivät olekaan samaa huipputasoa kuin elokuvat. Ja sitten taas toisaalta, minä en pitänyt yhtään Kubrickin Hohto-filmatisoinnista, se mielestäni pilasi koko kauniin kamalan kirjan. :D Tosin se kirja on yksi kaikkien aikojen suosikeistani ja ensimmäinen, joka sai minut kunnolla pelkäämään, joten jo pelkästään tuollainen tunnearvo on vaikea ylittää elokuvalla.

    VastaaPoista
  2. Luulen, että Fight Club on ainakin ihan turvallista lukea - se on todella samanlainen kuin elokuvakin! Tai siis elokuva on todella samanlainen kuin kirjansa. Schindlerin lista taas... Jos ajatus tietokirjamaisesta romaanista kiinnostaa, niin saatat tykätä. Jotkut saattavat pitää kirjaa tylsänä juurikin sen runsaan faktan vuoksi, mutta minua se kiinnosti hirveästi!

    Minä luin Hohdon vasta monen monituisen leffakerran jälkeen, joten ehkä samoista tunnesyistä elokuva on minulle tärkeämpi ja parempi. Kirjakaan ei kyllä huono ole ja se oli mukava lukea erityisesti siitä syystä, kun se oli niin erilainen!

    VastaaPoista