18.4.2011

Day 18: A book that disappointed you

Pettymysten kirjoja löytyy melko paljon ja mainitsen yhden sijaan kolme pettymystä:

Haruki Murakami: Suuri lammasseikkailu 
Pidin kirjasta ilman sitä loppua. En tajunnut sitä! Kuuluuko sitä edes tajuta? Minusta se vain oli jotain liian outoa. 

Joe Hill: Sydämen muotoinen rasia
Mielenkiintoinen idea, mutta kirja ei ollut laisinkaan pelottava ja siksi petyin. Missä ovat ne kauhean pelottavat kauhukirjat? Okei, en ole elämäni aikana lukenut hirveästi kauhu- ja jännityskirjoja, mutta ne jotka olen, en ole pelännyt yhdenkään aikana. En kyllä pelkää kauhuleffojakaan (tosin en niitä yksin haluaisi katsoa), joten onko se sitten vain minusta kiinni, ei kirjasta. Suositteluja pelottavasta kirjasta?

Donna Tartt: Pieni ystävä
Jumalat juhlivat öisin -kirjan jälkeen odotin tältä toiselta jotain lähes yhtä hienoa, mutta ensinnäkin kirja oli aivan ylipitkä ja toiseksi todella lattea, ilman edeltäjäänsä vertaamattakin.

5 kommenttia :

 1. Minäkin haluaisin lukea pelottavan kauhukirjan. Toistaiseksi en ole sellaiseen törmännyt. Elokuvia sitten onkin jo muutamia. Blair Witch Project (kamala metsä!), Ring (kamala lapsi!), Paranormal Activity (kamala aave!) ja Skeleton Key (kamalaa voodoota!)

  :)

  VastaaPoista
 2. Täytyy sanoa, että minäkään en saanut Suuresta lammasseikkailuista ihan samalla tavalla kiinni kuin muista Murakameista. Haluan uskoa että se on kuitenkin vain haastava eikä siis huono :).

  Pienestä ystävästä olen lukenut vain alun. Harmi. Ostin sen kyllä myöhemmin silti hyllyyn siltä varalta että vielä joskus luen mutta eipä ole sitä vielä tapahtunut...

  VastaaPoista
 3. Sonja, hahha, kamalia elokuvia! Mä olen pelännyt elokuvista lähinnä Hohtoa (paitsi en enää, kun olen nähnyt sen noin sata kertaa) ja säikkynyt Kauna-leffoja. Enemmän kyllä säikähtelen kuin pelkään. Poikaystäväni aina valittaa, että miksen mä pelkää mitään kauhuleffoja, jotta se voisi suojella mua. Pikemminkin kyseiset osat menee meillä toisin päin :--D

  Tessa, ehkä luen Lammasseikkailun toiseen kertaan sitten vanhempana ja fiksumpana :--D Onneksi ei kuitenkaan jäänyt Murakami-kammoa, kiinnostaa nimittäin lukea niitä muitakin. Tuntuu, että Pienestä ystävästä jotkut pitävät, toiset taas eivät... Toivottavasti sinä pidät!

  VastaaPoista
 4. Olen lukenut leijuvalta Murakamilta kaksi kirjaa ja todennut aikalailla saman kuin sinäkin. Lukekoon viisaammat. Jotenkin ymmärrän hypetyksen, joka kirjailijaa ympäröi, sen filosofisenkin toden ja epätoden maailman, joihin voi kietoutua, mutta itse en kyllä ole syttynyt Murakamille ainakaan vielä.

  VastaaPoista
 5. Valkoinen kirahvi, samassa veneessä siis ollaan :--) Ajattelin säästää Murakamin lukemisen johonkin toiseen hetkeen, ehkä vanhempaan ikään.

  VastaaPoista