14.4.2011

Day 14: Favourite book of your favourite writer

Eilen mainitsin lempikirjailijoikseni John Irvingin, Tove Janssonin ja L.M. Montgomeryn. Irvingiltä lempikirjani on ensimmäisenä lukemani Garpin maailma, ehdottomasti. Ystäväni Owen Meany on myös huippu, mutta ei ihan yhtä huippu kuin Garpin maailma! Poikaystäväni koukuttui Garpiin niin, että luki sitä läpi kesäyön eikä malttanut keskeyttää kirjaa edes ulos tupakalle mennessään. 

Janssonin paras on blogissani useaan otteeseen esillä ollut Muumipapan urotyöt. Se oli myös viime vuonna paras lukemani kirja. L.M. Montgomeryltä olen lukenut vain kaksi ensimmäistä Anna-kirjaa ja niistä ensimmäinen, Annan nuoruusvuodet, on parempi.

Nyt täytyy rientää, kavereita tulee kyläilemään! Kirja-arvioitakin toivottavasti mahdollisimman pian tulossa, tällä kertaa pääsykoekirja vie aikaa muulta lukemiselta, mutta toivottavasti tämä uurastus palkitsee syksyllä. :--)

2 kommenttia :

  1. Olet niin kauan kehunut Garpin maailmaa ja olen sen kerran lainannut, mutten ikinä uskaltanut avata sitä. Se vaikuttaa niin pitkältä. En uskalla edes kurkata sivumäärää. Mutta nyt olin rohkea ja aloitin sitä. Ihan lupaavalta vaikuttaa!

    VastaaPoista
  2. Jes, hyvä Janninna! Nopeasti se etenee :--) Odotan kyllä innolla mitä oot mieltä siitä.

    VastaaPoista