13.4.2011

Day 13: Your favourite writer

Lempikirjailijoitani ovat ehdottomasti John Irving, Tove Jansson ja L.M. Montgomery.

Kenenkään heidän koko tuotantoa en ole lukenut kokonaan, Tove Janssonia eniten ja vain Muumi-kirjojen muodossa. Minua kiinnostaisi lukea hänen muitakin kirjojaan ja siirrynkin niihin varmaan Muumien jälkeen. Ihailen Tove Janssonin Muumi-kirjoissa hänen mielikuvitustaan ja upeaa kuvitusta.

L.M. Montgomerylta olen lukenut vasta kaksi kirjaa (ellen pienenä ole lukenut jotain, en ainakaan muista), mutta pidän hänestä jo nyt aivan valtavasti! Sormet syyhyen odotan pääseväni käsiksi hyllyssä odottavaan kolmanteen Anna-kirjaan, Annan unelmavuosiin.

John Irving on näistä kolmesta ehkä kaikista paras. Häneltäkään en ole lukenut montaa kirjaa, mutta ensimmäinen lukemani, Garpin maailma, teki minuun sen verran kovan vaikutuksen, että olin heti myyty. Rakastan Irvingin huumoria, moniulotteisia ja persoonallisia henkilöhahmoja ja kirjojen erikoisia tapahtumia. 

Nyt lukemaan ympäristöhistoriaa, joka on pääsykoekirjani aiheena (onneksi teksti ei ole lähelläkään kuivaa!). Kirjan luettuani ajattelin tuoda sen myös tänne, sillä kirja on varsin ajankohtainen, kun ympäristöasiat kiinnostavat ihmisiä nykyään enemmän.

6 kommenttia :

 1. Sopivat minullekin!

  Kokeile lukea Siri Hustvedtin Kaikki mitä rakastin.

  VastaaPoista
 2. Meillä onkin aikalailla samat suosikit:) Tove Janssonistakin varmasti pitäisin, jos lukisin enemmän hänen teoksiaan. Toistaiseksi olen lukenut häneltä vain Muumipappa ja meri -kirjan. Mutta sekin oli ihana.

  VastaaPoista
 3. Suosittelen lämpimästi Tove Janssonin Kesäkirjaa! Siitä on vaikea olla pitämättä, ainakin jos pitää muumeista.

  VastaaPoista
 4. Irving on tosiaan hyvä, minä tosin olen lukenut vain Garpin maailman ja Leski vuoden verran. Pidin tästä jälkimmäisestä itse asiassa jopa enemmän kuin Garpin maailmasta.

  VastaaPoista
 5. Itsekin haluaisin lukea John Irvingin kirjoja ja toivonkin, että 1001 kirjan lista niitä sisältää! :)

  VastaaPoista
 6. Leena, kukapa näistä ei voisi pitää, varsinkaan Tove Janssonista ja L.M. Montgomerysta :--) Olen itse asiassa lukenut Hustvedtin Kaikki mitä rakastin viime elokuussa ja tykkäsin siitä! Ei mene suosikkikirjojeni joukkoon, mutta kyllä siinä sitä jotain oli. Tarkoitus olisi kokeilla muitakin Hustvedtin kirjoja.

  Sonja, hyvin suurilta osin. Ja sitten täydellisesti, jos luet enemmän Janssonia! Hopi hopi!

  Elma Ilona, kiitos suosituksesta! Googlettelin sitä hieman ja kuulostaa ihanalta.

  Tessa, minulta Leski vuoden verran on lukematta, mutta se täytyykin yrittää lukea mahdollisimman pian jos se kerta Garpinkin mielestäsi päihittää :--o

  Kirjahiiri, hih, kävin katsomassa blogisi sivupalkissa olevat 1001 kirjaa lävitse (okei huijasin ja käytin ctrl+f-yhdistelmää ja hakusanana irving ;) ja onnittelen! Nimittäin listalta löytyi kokonaista kolme kappaletta Irvingin kirjoja: Ystäväni Owen Meany (lähes yhtä loistava kuin Garpin maailma), Oman elämänsä sankari (en ole lukenut) ja tattadaa, Garpin maailma (se paras). Jään siis innolla odottamaan Irving-arvioitasi!

  VastaaPoista