4.4.2011

Day 4: Favourite book of your favourite series

Valitsin eilen lempparikirjasarjani, joksi päätyi J.K. Rowlingin Harry Potter -sarja. Nyt pitäisi valita sarjan paras kirja. Ei mikään helppo tehtävä, sillä kirjojahan on yhteensä seitsemän. No, päädyin kuitenkin sarjan viimeiseen osaan eli Kuoleman varjeluksiin. Hyvä valinta olisi ollut myös ensimmäinen osa, Viisasten kivi, sillä siinä koko tarina alkaa, saamme ensimmäistä kertaa tietää kuka on Harry Potter. Alkupään kirjat ovat minun makuuni kuitenkin aika kevyitä (ei pelkästään sivumäärän takia) ja pidin enemmän sarjan loppupään kirjojen lukemisesta, sillä ne ovat tummasävyisempiä, pelottavampia ja vauhdikkaampia. Kuoleman varjeluksissa tarina päättyy, lopulta onnellisesti.

4 kommenttia :

 1. Mun pitäisi tästä seuraavaksi tehdä samainen postaus ja en vieläkään tiedä, että mikä noista nyt sitten on paras..

  VastaaPoista
 2. Hui! Ihan hirmuvaikeaa valita paras Potter!
  Itsellä ehkä tällä hetkellä Feeniksin kilta, koska koko AK on niin ihana. Ja Pimento ja keppostelevat Fred ja George. Mutta huomenna olisin luultavasti jo eri mieltä. :D

  VastaaPoista
 3. Vaikea valita Pottereista parasta, mutta ehkä Puoliverinen prinssi. Synkkiä sävyjä, mutta ollaan vielä Tylypahkassa. Ensimmäisissä kirjoissa taas oli tiettyä hurmaavuutta ja kepeyttä.

  Kuoleman varjelusten epilogissa harmitti, ettei kerrottu, mitä henkilöistä tuli (paitsi Nevilleä), vaan ainoastaan kenen kanssa ne pariutui. ;)

  VastaaPoista
 4. Janninna, ja et näemmä sitten osannut päätyä yhteen ainoaan ;--D

  peikkoneito, niinpä! Ja kun olen lukenut Potterit vain kerran läpi ja viimeisimmästä lukukerrasta on jo monta vuotta aikaa (silloin kun Kuoleman varjelukset ilmestyi), niin ei mikään helppo tehtävä!

  Taava, Kuoleman varjelusten lopun aukinaisuus jäi minuakin hieman häiritsemään. Olisi tosiaan ollut hauska tietää enemmän hahmojen tulevaisuudesta :--)

  VastaaPoista