16.3.2011

Huhheijaa, ohi on!

Ilmoittelen lyhyesti, että blogini palailee tässä pikku hiljaa pieneltä tauoltaan, sillä ylioppilaskirjoituksieni ensimmäinen ja työläin vaihe eli historian yo-koe on nyt ohi. Koe meni aika mukavissa merkeissä ja vähintään kohtalaisen hyvän arvosanan odotan siitä saavani, vaikka eihän siitä vielä tässä vaiheessa voi olla varma :--) Osasin kuitenkin vastata kaikkiin kuuteen kysymykseen, joka on jo saavutus sekin! Kirjoitukseni jatkuvat viikon päästä vielä lyhyellä matikalla, jonka menestymiseen luotan vähemmän kuin tähän historiaan, joten en aio ottaa siitä mitään paineita. Lukuharrastukseni tulee siis varmasti elpymään hyvin seuraavan viikon aikana :--D

Jotta en tylsistyisi kevään mittaan, aion myös jo tässä vaiheessa (kun en vielä ole ylioppilas, olen sitä vasta ensi syksynä) hakea yliopistoon opiskelemaan historiaa. Historian lukeminen ei siis ole ohi, mutta pääsykoekirjaan paneutuminen on varmasti rennompaa kuin yo-kirjoituksiin pänttääminen.

Nyt lähden blogikierrokselle teidän uusien päivitysten pariin. Ihanaa, kun voi pitkästä aikaa taas kunnolla perehtyä siihen missä täällä blogimaailmassa mennään! :--) Hyvää viikon jatkoa kaikille! 

21 kommenttia :

 1. Toivottavasti pääset lukemaan historiaa ja vaikka tänne Helsinkiin. :)

  VastaaPoista
 2. Onnea pääsykokeisiin! :)

  VastaaPoista
 3. Hanna, olen nyt tänä keväänä hakemassa ainoastaan Oulun yliopistoon, mutta eihän sitä sitten joskus tulevasta tiedä minne päätyy jos ei nyt tärppää :--)

  Hanna M., kiitos paljon! Onneksi ne ovat vasta toukokuun lopussa niin ehtii vähän hengähtääkin välillä.

  VastaaPoista
 4. Oulun yliopisto on tosi mahtava paikka. Minusta se on kuin iso, ihana olohuone ja kaikki on lähellä. Onnea pääsykokeisiin!

  VastaaPoista
 5. Onnea kirjoituksiin ja pääsykokeisiin! :)

  VastaaPoista
 6. Onnea pääsykokeisiin ja matikan kirjoituksiin! Historia on ihanaa:)

  VastaaPoista
 7. Hanna, kiva kuulla, koska en ole koskaan ennen käynyt siellä :--) Mitä olet opiskellut siellä (oletan, että opiskelit juuri yliopistolla jotain), kirjallisuuttako jo? Kiitos kovasti!

  Kirjahiiri, kiitos :--)

  Susa P., kiitoksia! Historia on kyllä ihanaa, mutta nyt on myös ihanaa pitää hieman taukoa sen opiskelusta :D

  VastaaPoista
 8. Tsemppiä pääsykokeisiin!!

  VastaaPoista
 9. Onnea kaikkiin kokeisiin! Voi kuule, silloin kun minä olin nuori... :D Silloin kirjoitettiin vain sellainen kuin "reaali", eikä mitään yksittäisiä aineita. Tosin vastasin kaikkiin historian ja yhteiskuntaopin kysymyksiin, eikä kovin moneen muuhun sitten tarvinnutkaan. Oli siis lempiaineeni koulussa, ja aluksi luinkin yhteiskuntahistoriaa Helsingissä, valtsikassa, pääaineena, kunnes vaihdoin kehitysmaatutkimukseen (historia kyllä säilyi sivuaineena).

  VastaaPoista
 10. Niin, ja piti sanoa, että nyt vasta näin tämän "huhheijaasi", joten kyllä se on ollut ihan telepatiaa. :)

  VastaaPoista
 11. Onnea kokeen suorittamisesta ja onnea pääsykokeisiin. ;)
  Minä en jostain kumman syystä kirjoittanut historiaa, vaikka luin siitä kaikki ylimääräisetkin kurssit ja pidän historiasta.

  VastaaPoista
 12. Onnea täältäkin ja tsemppiä pääsykokeisiin! :)

  VastaaPoista
 13. Karoliina, ethän sinä suinkaan mikään vanha ole, että älähän nyt! ;--) Moisesta reaalista olen kuullut juttua. En osaa kyllä sanoa, että oisko sellainen kivempi kuin tää nykyinen systeemi. Minun kannaltani ei, koska jo ammattitutkinnon suorittaneena minun ei tarvitsisi käydä yhtään mitään lukiokurssia, jotta saisin mennä kirjoittamaan. Mutta eihän siinä ole oikein järkeä, joten olen käynyt opiskelemassa niitä aineita, jotka kirjoitan. Ensi syksyn englanti tosin menee aika itse opiskellessa, mutta se on onneksi helppoa itseopiskeltavaa! Niin ja kiitos!

  peikkoneito, kiitos paljon! Toukokuun lopulla sitten nähdään miten pääsykoe meni.. Tai tuntuma siitä. Oispa kyllä huippua, jos pääsisin sisään ei-ylioppilaana! Historia vaan on melko suosittu aine.

  Naakku, kiitos kovasti :--)

  VastaaPoista
 14. Minullakin oli reaali, kuten Karoliinalla ja vastasin täysin pistein historiaan ja pyrinkin sitä lukemaan silloin Jyväskylän yliopistoon, vaikka siis asuin silloin vielä länsirannikolla. Olisin takuulla ollut läpi, mutta olin laittanut pääsykoekirjoista liittimellä kiinni kaikki taidesivut ja sinä vuonna tietysti taidekysymysket olivatkin pääosassa...Nyt taiteet kiinnostavat sitäkin enenmmän.

  Historia on edelleen elämässäni, mutta harrastuksena. Näkyy jonkin verran myös kirjavalinnoissani.

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 15. Leena, vitsi miten huono tuuri ;--( Minuakin kiinnostaa taidehistoria, mutta Oulussa sitä ei voi opiskella pääaineena enkä ainakaan vielä ole hakemassa muualle yliopistoon. Mutta sivuaineeksi ehdottomasti, jos pääsen joskus historiaa lukemaan!

  Kiitos paljon! Viikonloppuuni kuuluukin jotain spesiaalia: huomenna lähdemme poikaystäväni kanssa viettämään isänsä 60-vuotissynttäreitä jonnekin keskelle ei mitään!

  VastaaPoista
 16. Onnea kirjoitusten jatkoon ja ennen kaikkea pääsykokeisiin sitten kesällä! Toivottavasti pääset opiskelemaan historiaa. Minuakin historia kiinnosti kovasti ja mietin sen opiskelua, mutta hain sitten suomen kielen ja kulttuurintutkimuksen laitokselle Joensuuhun.

  Mukavia 60-vuotisjuhlia!

  VastaaPoista
 17. Sinulle on haaste blogissani, jos et ole vielä kertonut "kuka mitä missä milloin" :). Onnea kokeisiin!

  VastaaPoista
 18. Katja, kiitos! Toivottavasti pääsisin jo nyt sisään, olisi unelmieni täyttymys! Harmi vain, että historia on niin suosittua :--D

  Pienen mökin emäntä, oi kiitos! En ole tuota kyselyä saanutkaan vielä :--)

  VastaaPoista
 19. tsemppiä lukemisiin!:)

  VastaaPoista