7.2.2011

Kirjashoppailua kirjastossa

Huomenna, 8. helmikuuta, on Lainan päivä ja sitä luultavasti vietetään koko maan kirjastoissa tavalla jos toisella. Minä otin tänään varaslähdön Lainan päivään ja lähdin katsastamaan pääkirjaston poistetun aineiston myyntiä! Olisin kuvitellut sen alkavan vasta huomenna, mutta kirjastokin näköjään halusi startata ajoissa. Enkä toki ollut ainoa paikalla, vaikka jo aamupäivästä lähdinkin matkaan. Usea kotiutti jopa monta muovisäkillistä kirjoja! Saatoin tietenkin olla vähän kateellinen, koska en muun muassa omista autoa tai massiivisia käsilihaksia... :--)

Löysin siis kolme kirjaa yhteishintaan kolme euroa. Kaikki poistetut kirjat olivat hinnaltaan euron kappale, joten ei paha ollenkaan.

Steven Hall: Haiteksti (hieman hämmästyin, että tämä oli poistomyynnissä, sillä tämähän on suht uusi)
Tomek Tryzna: Tyttö Ei-Kukaan (kirjan nimi kuulosti epämääräisen tutulta ja takakannen perusteella lähti mukaan)
Diana Gabaldon: Sudenkorento (toinen osa Gabaldonin Matkantekijä-sarjaa enkä ole lukenut ensimmäistäkään, mutta kyseistä sarjaa on moni suositellut!)

Lisäksi mukaan lähti kaksi lainaa, mutta niistä sitten tuonnempana arvostelujen muodossa!

6 kommenttia :

 1. Kai niissä poistomyynneissä myydään myös uusien kirjojen "ylimääräisiä" kappaleita: Useinhan uusia tosi suosittuja kirjoja ostetaan hyvin hyvin monta. Itselleni ei kyllä niitä ikina osu kohdalle, vaikka aika usein oman kirjaston eteishallissa olevat poistomyyntihyllyt läpi selaankin. Tai no, Sofian maailma tarttui mukaan viime kesänä :).

  VastaaPoista
 2. Sorruin lauantaina poistomyynnissä peräti kuuteen kirjaan - 50 senttiä kappale, ei vaan voi vastustaa :-)

  VastaaPoista
 3. Hyvä että tulit vinkanneeksi, muuten olisi koko päivä mennyt minulta sivu suun!

  VastaaPoista
 4. VIelä kun tietäis, mikä kirjasto poistaa parhaimmat. :D

  VastaaPoista
 5. Kääk, suosittelen aloittamaan Gabaldonin sarjan ensimmäisestä osasta! Muuten on pihalla kuin lumiukko ;)

  VastaaPoista
 6. Tessa, varmasti myös uudempia kirjoja poistomyydään (kuten tämä tapauskin jo osoittaa!), mutta ei niitä varmasti paljoa ole. Haiteksti tuntui olevan uusimmasta päästä mitä kirjastossa äkkiseltään laitoin merkille tai sitten ne uudet oli käyty heti ostamassa pois kirjaston aukaistua ovensa :--)

  Booksy, ohhoh, siellähän on ollut vielä paremmat hinnat kuin täällä :--o Edulliset, mutta samalla myös mielenkiintoiset kirjat = ohittamaton tarjous!

  Jori, toivottavasti teit huikeita kirjalöytöjä tai muuten vain viihdyit Lainan päivänä :--)

  Hanna, kai soitit ja tiedustelit? :--D Kävin itse ihan pääkirjastolla, isoin valikoima. Mutta aijai mitä herkkuja sitä voisi löytää sivukirjastoistakin tai jopa kirjastoautosta!

  Ahmu, siis ei ei, missään nimessä ei :D En ole aloittamassa sarjaa tuosta toisesta osasta. Kunhan huvikseni nappasin sen kotiin viemisiksi, kun oli niin halpa, ja aion lukea sen sitten joskus kun olen lukenut ensimmäisen osan (jota en omista, joten se täytyy joskus hankkia kirjastosta).

  VastaaPoista