21.1.2011

Stressaa!

Juuri nyt minua stressaa lukeminen. Aivan, lukeminen! Eihän tässä olisi mitään hätää, jos lukemistona olisi vain ihanaa kaunokirjallisuutta, mutta kun siihen kuuluu myös matematiikan kirjojen selailua (ja tietysti laskujen laskemista) ja historian kurssikirjojen ja Maailmanhistorian pikkujättiläisen lukemista. Opiskelen siis aikuislukiossa ja ylioppilaskokeisiin on enää aikaa vain kaksi kuukautta. Enkä ole niihin valmentautuessani edennyt vielä kovin pitkälle, pelkään että aloitin liian myöhään. Apua! Onneksi olen kuitenkin mukana molempien aineiden kertauskursseilla.

En tiedä miten organisoisin lukemiseni. Tähän mennessä parhaaksi keinoksi on havaittu opiskeleminen päivisin ja ns. hupilukeminen iltaisin ennen nukkumaanmenoa. Ärsyttää vain kun hupilukeminen jää niin vähälle. En uskalla lipsua lukemaan päivisin, koska sitten opiskelu menisi sekaisin.

Onneksi tätä sekavaa lukutilannetta jatkuu enää vain se kaksi kuukautta. Jos saan Pilvikartaston luettua ennen ylioppilaskokeita (kamalaa, jos en), niin lupaan itselleni sen jälkeen lukea vain ohuita kirjoja yo-kokeisiin saakka, en 600-sivuisia järkäleitä.

6 kommenttia :

 1. Ja minä mokoma kun jo stressaan siitä, että ei ole niin paljon aikaa lukea ihan vain tuota kaunokirjallisuutta kuin haluaisin :)

  Voin vain kuvitella, miten kurjaa on kun on pino oikeasti pakollista luettavaa, mutta sitten taas odottamassa moni ihana "hupiluettavakin".

  Tsemppiä, jospas se balanssi löytyy ja onneksi ei kuitenkaan kyse ole tuon pidemmästä ajasta!

  VastaaPoista
 2. Susa, ai niin, yksi stressitekijä unohtui vielä mainita: stressaa tuo kirjastokirjojen pino tässä tietokoneeni vieressä ja lukemattomat omat kirjat hyllyssä. Olisi niin ihanaa päästä lyhentämään niidenkin jonoja, mutta minkäs teet. Pakko laittaa koulu viimeistään nyt etusijalle :D

  Kiitos tsempistä, enköhän pysty edes jotenkin tasapainottelemaan tässä kaikkien kirjojen välissä - ja jos en, niin kaksi kuukautta menee nopeasti ohi. Onneksi yo-kokeen voi myös aina yrittää korottaa, jos tämä mun lukeminen menee nyt ihan mönkään :D

  VastaaPoista
 3. Tsemppiä tulevalle parille kuukaudelle! Ei varmastikaan ole helppoa yrittää valmistautua kirjoituksiin samalla kun toinen toistaan houkuttelevampia kirjoja on nenän edessä pöydällä ja hyllyssä. Koita jaksaa :)

  VastaaPoista
 4. Tsemppiä kovaan luku-urakkaan!! Mullakin vähän stressaa, kun on niin paljon lukemista. Kummallisesti sitä halua lukea aina vain sitä, mikä ei ole pakollista luettavaa.

  VastaaPoista
 5. Tsemppiä lukemiseen ja onnea kokeisiin, hyvin se kyllä menee. :)

  VastaaPoista
 6. Naakku, ei todellakaan ole helppoa :D Ja nämä kirjoitukset onkin mulle kaikista isoin ja työläin koitos kouluhistoriaani ajatellen, joten en ole vielä kokenut tällaista pattitilannetta. Varsinkin kun viimeisen parin vuoden aikana olen innostunut kirjojen lukemisesta entistä enemmän! Kiitos tsempistä!

  Hanna, kiitos! Vaikka historia onkin erittäin mielenkiintoista luettavaa, niin lukisin silti aiheesta mieluummin jonainen kaunokirjallisena teoksena. Matikastahan ei sitten puhuta...

  Cathy, kiitos :--) Olen onneksi aina ollut ahkera opiskelemaan, joten eiköhän tästäkin selvitä kunnialla läpi.

  VastaaPoista