20.11.2010

Kirjastoreissun saalis

Kävin viime torstaina taas vähään aikaan kaupunkini pääkirjastossa ja tällainen pieni pino lähti kirjoja mukaan:

Tove Jansson: Muumilaakson marraskuu (ajankohtainen!)
Tove Jansson: Taikurin hattu
Tove Jansson: Muumipeikko ja pyrstötähti
Seita Parkkola & Niina Repo: Susitosi
David Mitchell: Pilvikartasto

Olisin niin halunnut lainata myös Susitosi-teoksen kaksi itsenäistä (ja paksua) jatko-osaa, mutta laukku täyttyi enemmän kuin hyvin jo edellämainituista kirjoista. Lukeminen ei ole loppumassa aivan heti, sillä Ruohometsän kansakin on vielä pahasti kesken. En tiedä mikä siinä Ruohometsässä nyt oikein tökkii, vaikka kaniinien elämä onkin mielenkiintoista.

Onko kukaan teistä blogiini eksyvistä lukenut lainaamiani kirjoja? Mitä piditte? No, Muumeistahan ei vaan voi olla pitämättä, joten mikä on suosikkinne Muumeista (ei pelkästään lainaamistani)?

Pilvikartastoa olen nähnyt kehuttavan eri puolilla internetiä ja Susitosi taas on jäänyt minulta lukematta, mutta olen lukenut ne itsenäiset jatko-osat (Ruttolinna ja Jalostamo) joskus yläasteikäisenä ja ainakin silloin pidin niistä. Erilaisia suomalaisia nuortenkirjoja minusta.

8 kommenttia :

 1. Mäkin luin aikoinaan tuon Muumilaakson marraskuun marraskuussa ja Vaarallisen juhannuksen tietysti juhannuksena. Kuuntelen myös aina Hausmyllyn Ikävää lokakuuta lokakuussa, paitsi tänä vuonna unohdin aivan. Mutta tuollainen ajankohtainen taide on just kivaa! :)

  VastaaPoista
 2. Täytyykin ajoittaa Vaarallinen juhannus seuraavan juhannuksen lukemiseksi, jos vain maltan :--D Jouluna olisi ihanaa lukea jotain jouluun liittyvää (muuta kuin jotain jouluun liittyvää tietokirjaa), mutta nyt heti ei tule mieleen mitään sellaista. Täytyy alkaa etsimään!

  VastaaPoista
 3. Rakastan Muumien sarjakuvia, niitä vähän anarkistisia ja rohkeita. Kirjoista pidän erityisesti Taikatalvesta, Näkymättömästä lapsesta ja Taikurin hatusta.

  Rakastan!! myös Kuka lohduttaisi Nyytiä? kirjan tarinaa ja Kuinkas sitten kävikään?-kirjan kuvitusta.

  VastaaPoista
 4. Muumilaakson marraskuu oli niin ihana ja kaunis:) Susitosikin oli muistaakseni ihan hyvä.

  VastaaPoista
 5. Muumeista olen lukenut Vaarallisen juhannuksen, Taikatalven ja Muumilaakson marraskuun, ja niistä Taikatalvi on suosikkini!

  Pilvikartasto on itsellenikin juuri lainassa. Luin aiemmin Mitchelliltä suomentamattoman Ghostwrittenin (löytyy blogista), joka oli aika kiehtova lukukokemus!

  VastaaPoista
 6. Samat sanat kuin Sadulla eli Vaarallinen juhannus, Taikatalvi ja Muumilaakson marraskuu ja sama suosikki kuin Sadulla eli Taikatalvi. Onneksi Meri jätti koko kirjastonsa tänne, eikä vienyt kirjojaan opiskelija-asuntoonsa, joten voin lukea nuo kirjat koska vain. Muista en osaa sanoa mitään...., mutta onhan kolme Tovea jo kova juttu;-)

  VastaaPoista
 7. Muumisuosikkini on Muumipappa ja meri. Kuuntelin Muumilaakson marraskuun äänikirjana ja se oli I-H-A-N-A! Suosittelen lämpimästi!

  VastaaPoista
 8. Tomomi, oi haluan lukea ne sarjakuvat ehdottomasti! Naurattaa jo valmiiksi, että mitä kaikkea "roisia" ne sisältävätkään :--D Yritin katsella niitä viimeksi kirjastossa ollessani, mutta en löytänyt niitä nuorten sarjishyllystä enkä normaalistakaan hyllystä. Lievätkö sitten aikuisten puolella tai en vain huomannut.

  Anonyymi, kiva kuulla! Susitosi kuulostaa ei niin mielenkiintoiselta takakantensa perusteella, mutta jos se on vähääkään samanlainen kuin jatko-osansa, niin luulisin pitäväni siitä.

  Satu, Taikatalvi taitaa olla monen ykkössuosikki :--) Täytyypäs käydä blogissasi kurkkimassa tuosta Ghostwrittenistä.

  Leena, on on, kolme on jo hyvä saavutus! Minulla kun se on vasta yksi, mutta näiden lainaamieni jälkeen jo neljä! Ja edelleen, Taikatalvi taitaa olla monen suosikki (ei sitä ollut kirjastossakaan vapaana).

  Valkoinen kirahvi, Muumipappa ja meri kuulostaa niin kiehtovalta, se täytyy saada käsiin seuraavalla kirjastoreissulla. Äänikirjanakin olisi kiva kokeilla jotain Muumia. Nyt on jo tulleet sähkökirjat, mutta minä en ole koskenut edes äänikirjoihin!

  VastaaPoista