31.10.2010

Pohdintaa tunnisteista

Olen viimeiset pari päivää miettinyt, että pitäisiköhän minun luoda blogiini tunnisteita ja millä tavalla hankkeen toteuttaisin. Olisi toki mukavaa laittaa blogipostaukset edes jonkin tunnisteen alle, mutta kun en osaa päättää, että minkälainen tapa olisi fiksuin.

Pitäisikö jakaa postaukset kirjailijoiden mukaan (luen tosin aika vaihtelevasti eri kirjailijoilta), genren mukaan (olen huono määrittämään genrejä erityisesti kirjallisuuden suhteen) vai arvosanan mukaan (ehkä kivoin ja helpoin vaihtoehto, mutta en sitten tiedä siitä järkevyydestä)? Yksi vaihtoehto olisi myös jakaa postaukset aiheen mukaan, mutta tuntuu hankalalta vielä kirjoittamisen jälkeen (tai ennen tai siinä sivussa) alkaa miettiä, että mitkä kaikki aiheet tässä kirjassa nyt tulikaan käytyä läpi. Haluaisin tagaamisen olevan mahdollisimman helppoa.

No, ei minulla mikään kiire ole tämän asian kanssa, sillä merkintöjä blogiini on kertynyt vasta niin vähän. Olisi kuitenkin ihan kiva jo tässä vaiheessa tehdä tunnistelista, ettei myöhemmin monen postauksen jälkeen tarvitse alkaa muokkaamaan ja säätämään. Kunpa vain tietäisi, että minkälainen olisi sopivin!

PS. Luen tällä hetkellä Suzanne Collinsin Nälkäpeli-trilogian toista osaa nimeltään Vihan liekit. Ensimmäisen osan luin viime keväänä ja se oli ihan mukiinmenevä, välillä suht jännittäväkin. Jännittäväksi ei voi tätä toista osaa kutsua, ei ainakaan vielä.

4 kommenttia :

 1. Tagit on jostain niin syvältä ja mä olen ollut niiden kanssa aina niin hiton huono. Nytkin ärsyttää tosi monet tagit ja oonkin miettinyt, että täytyisi selata kaikki läpi ja vähän muokkailla ;(

  VastaaPoista
 2. Tagit on kyllä kamalan vaikeita. Itse olen erehdyksen kautta oppinut. Nykyinen tekniikka on laittaa kirjailijan nimi tagiksi ja sitten avainsanoja kirjan teemoihin. Mutta ei ole helppoa ei, varsinkaan alussa.^^

  VastaaPoista
 3. Sama asia on itsellänikin pohdinnan aiheena vähän väliä. Alunperin laiton kirjailijan nimen, sitten jossain vaiheessa lisäsin myös genren sekä maanosan johon kirja sijoittuu.

  Nyt hiljattain siirsin kirjailijoiden mukaisen aakkostuksen ihan omalle sivulleen, ettei tunnistelista kasvaisi loputtomiin, mutta samalla kuitenkin muutin maanosat maiksi ja lisäilin osaan aiheen mukaisia tunnisteita, joten nyt se lista on kumminkin kauhean pitkä... Kokeilin muuttaa tunnistelistan muodon pilveksi ettei se veisi niin paljoa tilaa, mutta siinä on osa niin pienellä präntillä ettei sekään oikein kiva ole. Aargh! :D

  Genren mukainen luokituskin on välillä hankala, koska jotkut kirjat ovat hyvin hankalasti luokiteltavia. Ja mitenkähän monta aivan erilaista kirjaa olen merkinnyt tunnisteella "draama" kun en ole parempaakaan keksinyt???

  Toisaalta pitäisin homman mielelläni mahdollisimman yksinkertaisena, mutta toisaalta haluan että tunnisteissa on erilaisia juttuja, niin että kiinnostavaa lukemista voi etsiä monenlaisin perustein.

  VastaaPoista
 4. Janninna, voi ei kamala kuulla :D Saa nähdä miten minun käy kun alan niitä miettiä. Varmaan tulee moneen otteeseen muokattua.

  almafiina, sinulla tunnistelista näyttääkin aikas kivalta! Ei ole mitenkään sekavan eikä liian pitkän näköinen, vaikka siinä on kirjailijat ja aihepiirit sekaisin :--) Jospa tästä rohkaistuisi ja alkaisi kokeilla jonkinlaista listaa.

  Satu, hei toi sun Kaikki kirjat -välilehti on tosi fiksu keksintö! Tosi käytännöllinen ja sopii sun blogin ulkoasuun. Mun blogiin se ei sopisi. Tai sitten pitäisi olla muitakin välilehtiä kuin vain yksi. Ja eikä toi tunnistelistakaan ole liian pitkä. Ehkä saan tästä nyt jotain rohkaisua ja inspiraatiota tarttua toimeen!

  Yksinkertaisuus olisi tosi hyvä juttu tagien suhteen, mutta kuten sanoit, olisiko se sitten mahdollisimman monipuolista ja sitä kautta kiinnostavaa? Eipä välttämättä. Esimerkiksi miettimäni arvosanan mukaan tagaaminen, eihän se kerro oikein mistään mitään! Se vain olisi helppoa.

  VastaaPoista