17.10.2010

Lahjaidea

Ei kai ole liian aikaista miettiä jo hieman joululahjatoiveita? Mietin silti. Aikaisemmat joululahjatoiveeni ovat liittyneet vahvasti kodin hyödykkeisiin ja sisustamiseen. Yleensä johonkin sellaiseen oikeasti hyödylliseen, jota minulla ja poikaystävälläni ei vielä ole ollut ja/tai johon meillä ei ole ollut varaa (tai halua maksaa niin paljon), kuten vaikka arkkupakastimeen tai Vallilan verhoihin. No, nyt meillä alkaa olla kaikki oleellinen kasassa. Löytyy niin astioita kuin lakanoitakin sekä kaikki tarvittavat kodinkoneet ja muut elektroniikat.

Joten tästä taustoituksesta päästäänkin siihen oleelliseen asiaan: tulevan joulun lahjatoiveeni liittyvät kirjoihin. Kaunokirjallisia teoksia olisi ihan mukava saada, mutta enemmän toivon tietokirjoja (taide)historiasta. Mielessäni (kappas vain!) onkin jo pitkään ollut sellainen opus kuin Maailmanhistorian Pikkujättiläinen. Kirja kattaa aikajaksot aina esihistoriasta nykyaikaan saakka, mutta en tiedä miten pikkutarkasti. Olen käynyt silittelemässä kyseistä kirjaa pariin otteeseen Akateemisessa kirjakaupassa, mutta en ole sen tarkemmin sitä tutkinut. Luulisin kuitenkin, että 1188 sivun mittainen teos kertoo vähän enemmän kuin historian tapahtumien pääpiirteet. Sen tiedän, että se sisältää myös muun muassa taide- ja kulttuurihistoriaa.

Kirjatoiveisiini sisältyvät myös pari viimeistä historian lukiokurssin kirjaa, sillä kirjoitan historian ensi keväänä.  Ja luultavasti haen opiskelemaan historiaa yliopistoon, kun sen aika koittaa. Maailmanhistorian Pikkujättiläinen olisi siltä kannalta ajateltuna erittäin hyödyllinen joululahja, ei pelkästään sohvapöydän tai kirjahyllyn koriste.

Katsotaan, mitä joulupukki tuo tullessaan!

2 kommenttia :

  1. Olen kamalan huono toivomaan kirjoja lahjaksi, koska olen kuitenkin aika tarkka sitten siitä, että sen täytyy olla kovakantinen jos vaan mitenkään mahdollista. Ja useat haluamistani kirjoista on sellaisia, joita ei löydy kirjakaupoista ainakaan sellaisella ihan pienellä vilkaisulla. Helpompi pyytää Suomiksen lahjakortti ja mennä itse shoppailemaan.

    VastaaPoista
  2. Miksi en itse ajatellut lahjakorttia ollenkaan? Se olisi kyllä myös hyvä vaihtoehto, varsinkin kun en oikein osaa sanoa, että mitä kaunokirjallisia kirjoja haluaisin lahjaksi. Saisi sitten itse mennä sen lahjakortin kanssa rauhassa katselemaan :--)

    VastaaPoista